ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Προς αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου της η Volkswagen

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Volkswagen μπορεί να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλό της Ματίας Μιούλερ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της διοίκησής της, προκειμένου να γίνει πιο αποδοτική, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Δύο πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν στο Reuters, ότι η Volkswagen, που ακόμα πασχίζει να ξεπεράσει το σκάνδαλο με τις παραποιημένες δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων, αναμένεται να διορίσει ως διάδοχο του Μιούλερ τον επικεφαλής της μονάδας VW, Χέρμπερτ Ντις.

«Η Volkswagen εξετάζει μια περαιτέρω εξέλιξη της διοικητικής δομής του ομίλου που θα μπορεί επίσης να συνδέεται με αλλαγές προσωπικού στο διοικητικό συμβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η VW.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ματίας Μιούλερ έχει εκφράσει τη γενικότερη προθυμία του να αποτελέσει μέρος των αλλαγών, ανακοίνωσε η VW, προσθέτοντας ότι παραμένει ανοικτό το εάν οι προσπάθειες να δημιουργηθεί μια νέα διοικητική δομή θα οδηγήσουν στην αντικατάστασή του.

Πριν από δύο μήνες, πηγές προσκείμενες στα ανώτερα διοικητικά στελέχη της VW δήλωσαν στο Reuters ότι ο Μιούλερ νιώθει ολοένα και πιο απογοητευμένος με την έλλειψη στήριξης προς τις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες και την αδυναμία της εταιρίας να γυρίσει σελίδα από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

Το συμβόλαιο του 64χρονου, που ανέλαβε τα ηνία της VW μία εβδομάδα αφού ξέσπασε το σκάνδαλο «dieselgate» τον Σεπτέμβριο του 2015, λήγει το 2020. Η Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει εάν το διοικητικό συμβούλιο πρόκειται να διορίσει τον Ντις ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ