Με άνοδο 1,17% έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο

Με άνοδο 1,17% έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση αφενός μεν από το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, αφετέρου δε από την αισιοδοξία που επικρατεί για το αυριανό Euroworking Group, καθώς θα υπάρξει η πρώτη συζήτηση για τη στρατηγική ανάπτυξης μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 810,54 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 1,17%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 89,49 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 101,8 εκατ. μετοχές. Στα χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης, ο αυξημένος τζίρος (ο υψηλότερος των τελευταίων οκτώ συνεδριάσεων) και λόγω της «βοήθειας» από τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, η αξιοσημείωτη υποχώρηση του τραπεζικού κλάδου από τα πρωινά υψηλά και οι ελάχιστες πρωτοβουλίες των αγοραστών για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να αποσπούν τη μερίδα του λέοντος σε συναλλαγές και ενδιαφέρον.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,95%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,97%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν της Eurobank (+5,49%) και της ΔΕΗ (+4%), ενώ, αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Grivalia (-1,66%) και της ΕΥΔΑΠ (-1,52%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι δείκτες Πρώτων Υλών (+3,93%) και Τηλεπικοινωνιών (+2,27%), ενώ, αντιθέτως, απώλειες σημείωσαν οι δείκτες Τροφίμων και Ποτών (-0,88%) και Χημικών (-0,51%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (78,5 εκατ. μετοχές) και της Eurobank (5,6 εκατ. μετοχές).

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (22,45 εκατ. ευρώ) και της Alpha Bank (10,2 εκατ. ευρώ).

Ανοδικά κινήθηκαν 67 μετοχές, πτωτικά 52 και 118 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ιλυδα +9,73%, Κρέτα Φαρμ +9,36% και Eurobank +5,49%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ιντερτεκ -11,48%, Ευρωσύμβουλοι -9,96% και Ελγεκα -9,76%.

Στην αγορά ομολόγων σημειώθηκε περιορισμένη επιστροφή πωλητών, με την απόδοση του Ελληνικού 10ετούς να επιστρέφει οριακά ψηλότερα του 4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή