ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο ζητά «αμερόληπτη έρευνα» για τα χημικά στη Συρία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αμερόληπτη έρευνα για τα χημικά στη Συρία που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στη Συρία, ζητά το Κρεμλίνο, καθώς όπως υποστηρίζει οι κατηγορίες που βαραίνουν την κυβέρνηση Ασαντ δεν βασίζονται σε «πραγματικά στοιχεία».

Η Μόσχα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters,  διαφωνεί κάθετα με τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή και ελπίζει  πως οι δυνάμεις που επιχειρούν εκεί δεν θα προβούν σε πράξεις που θα αποσταθεροποιήσουν την ήδη εύθραυστη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα, μάλιστα με το πρακτορείο το Κρεμλίνο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του απέναντι σε ένα πιθανό χτύπημα των ΗΠΑ κατά του συμμάχου τους.

Από την πλευρά τους οι Δυτικοί διατηρούν αμείωτη την αποφασιστικότητά τους να απαντήσουν με αυστηρότητα στη φερόμενη χημική επίθεση την οποία αποδίδουν στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ με αποτέλεσμα να πλανάται σήμερα η απειλή πραγματοποίησης στρατιωτικών πληγμάτων στη Συρία μετά και το ρωσικό βέτο στον ΟΗΕ.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία σχετικά με το συριακό ζήτημα έχει σκληρύνει: η Μόσχα, που υποστηρίζει τη Δαμασκό, αντέταξε χθες Τρίτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας το βέτο της σ' ένα αμερικανικό σχέδιο απόφασης με στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού έρευνας σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Όμως από την άλλη πλευρά, οι Δυτικοί, με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ενίσχυσαν την αποφασιστικότητά τους αφού είχαν ήδη διατυπώσει με σαφήνεια την απειλή για στρατιωτικά αντίποινα.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ