Πεσκόφ: Το Κρεμλίνο δεν είναι υπέρ της διπλωματίας του Twitter

Πεσκόφ: Το Κρεμλίνο δεν είναι υπέρ της διπλωματίας του Twitter

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόσχα δεν είναι θιασώτης της «διπλωματίας του Twitter», αλλά τάσσεται υπέρ της σοβαρής προσέγγισης στις διεθνείς υποθέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν δημοσιογράφοι του ζήτησαν να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, μέσω των ποίων καλούσε τη Ρωσία να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους πυραύλους που θα στείλει στην Συρία.

«Δεν είμαστε θιασώτες της «διπλωματίας του Twitter». Είμαστε θιασώτες των σοβαρών προσεγγίσεων», είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ και τόνισε: «Πάντα θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να μην προβαίνουμε σε πρωτοβουλίες, οι οποίες μπορούν να βλάψουν την -ούτως ή άλλως- εύθραυστη κατάσταση στη Συρία».

Ο Πεσκόφ προσέθεσε ότι το εσκεμμένο ζήτημα της δήθεν χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, δεν μπορεί να συνιστά αφορμή για να προβαίνει κάποιος σε στρατιωτική δράση εναντίον αυτής της χώρας.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε, ότι η πρόφαση περί χρήσης χημικών όπλων στην Ντούμα είναι εσκεμμένη και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την οποιαδήποτε στρατιωτική δράση» , υπογράμμισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή