Ο Karl Lagerfeld ξαναχτυπά και κάνει την πιο άκυρη δήλωση για τη σεξουαλική παρενόχληση

Ο Karl Lagerfeld ξαναχτυπά και κάνει την πιο άκυρη δήλωση για τη σεξουαλική παρενόχληση

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξαλλος με το κίνημα #MeToo είναι ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, θεωρώντας ότι η ευθιξία ορισμένων μοντέλων έχει φτάσει σε παρανοϊκά επίπεδα.

Ο 84χρονος καλλιτεχνικός διευθυντής πίσω από τους διάσημους οίκους Chanel και Fendi, υπερασπίστηκε με πρόσφατες δηλώσεις του τον στυλίστα Καρλ Τέμπλερ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από μοντέλα ότι «τράβηξε βίαια προς τα κάτω το εσώρουχό τους» χωρίς να τις ρωτήσει.

Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Numero με τον δικό του καυστικό τρόπο, ο σχεδιαστής εξέφρασε την οργή του για τα μοντέλα και τις ηθοποιούς που χαρακτηρίζουν ως σεξουαλική παρενόχληση την παραμικρή χειρονομία από συναδέλφους τους ''ακυρώνοντας'' το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo με το οποίο τάχθηκαν πολλές διάσημες σταρ του Χόλιγουντ και πελάτισσές του. Ο Λάγκερφελντ, βάζοντας τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι, υποστήριξε ότι όλα τα μοντέλα «ξέρουν πού μπλέκουν» όταν αποφασίζουν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ, και επομένως δεν πρέπει να γκρινιάζουν και να παραπονιούνται.

«Αν δεν θέλετε κάποιος να σας κατεβάζει το εσώρουχο, μη γίνετε μοντέλο. Πηγαίνετε σε ένα μοναστήρι, θα υπάρχει πάντα εκεί μια θέση για εσάς. Ψάχνουν κόσμο!» είπε ο σχεδιαστής.

Όπως ανέφερε ο ίδιος οι συνεχείς καταγγελίες των μοντέλων καθιστούν αδύνατο για τους σχεδιαστές να κάνουν τη δουλειά τους.

«Διάβασα κάπου ότι πλέον πρέπει να ρωτάς τα μοντέλα αν νιώθουν άνετα με τον τρόπο που ποζάρουν. Αυτό σε περιορίζει πάρα πολύ σαν δημιουργό», εξήγησε ο 84χρονος, διευκρινίζοντας ότι δεν πιστεύει λέξη από όσα λέγονται για τον Τέμπλερ, ο οποίος έχει βρεθεί ξαφνικά στο περιθώριο του κόσμου της μόδας.

 

Περισσότερα celebrity news στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή