Ο 33ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παραχωρεί την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος των ΗΠΑ, πέντε ημέρες μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, στον Λευκό Οίκο, το 1945. (AP Photo)


Οι τρεις αστροναύτες της επανδρωμένης διαστημικής αποστολής «Απόλλων 13», Φρέντ Χέιζ, Τζακ Σουάιγκερτ και Τζέιμς Άρθουρ Λόβελ, εξέρχονται ενός ελικοπτέρου, προτού επιβιβαστούν στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Iwo Jima», μετά την επιτυχημένη επιστροφή τους στη Γη, το 1970. Η συγκεκριμένη αποστολή του Προγράμματος Απόλλων της NASA δεν κατάφερε να πετύχει τον τελικό της στόχο, την προσεδάφιση ανθρώπων στη Σελήνη, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στο διαστημικό σκάφος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η πτήση και να επιστρέψει το πλήρωμα στη Γη. (ΑP Photo)


Οι αρχές του Σικάγο πραγματοποιούν την πρώτη τους άσκηση για μία πιθανή αεροπορική επιδρομή εναντίον της πόλης, με τις σειρήνες έκτακτης ανάγκης να ηχούν εκκωφαντικά σε κάθε γωνιά της, δημιουργώντας ένα ψεύτικό «πολεμικό κλίμα», το 1942. Εντούτοις, κάποιοι κάτοικοι του Σικάγο δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν αν οι σειρήνες αφορούσαν άσκηση ή πραγματικό βομβαρδισμό... (ΑP Photo)


Οι κομμουνιστές αντάρτες των Ερυθρών Χμερ εισέρχονται πανηγυρικά στην πρωτεύουσα της Καμπότζης, Πνομ Πεν, μετά την κατάληψη της από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Βασιλείου της Καμπότζης, το 1975.  Η κατάληψη της πρωτεύουσας σηματοδότησε το τέλος του εμφυλίου πολέμου της χώρας και την αρχή του παρανοϊκού καθεστώτος τρόμου των Ερυθρών Χμερ και του ηγέτη τους, Πολ Ποτ, το οποίο οδήγησε στον θάνατο περισσότερους από ενάμιση εκατομμύριο Καμποτζιανούς (περίπου το 25% του πληθυσμού της χώρας). (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ