NBC: Σε «survival sex» καταφεύγουν εγκλωβισμένοι μετανάστες στην Ελλάδα

NBC: Σε «survival sex» καταφεύγουν εγκλωβισμένοι μετανάστες στην Ελλάδα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αθήνα, Ελλάδα – Ενας έφηβος, χωρίς δόντια, στέκεται δίπλα σε έναν κίτρινο τηλεφωνικό θάλαμο, με τα μάτια του να μοιάζουν χαμένα. Μόλις 17 ετών όταν έφυγε από το Αφγανιστάν, ο Κασίμ λέει ότι περπάτησε περισσότερα από 4.000 μίλια μέσω του Ιράν, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, για να φθάσει τελικά στην ελληνική πρωτεύουσα.

Σήμερα περνάει τις μέρες του στην βορειοδυτική πλευρά της Ομόνοιας, μία περιοχή που έχει γίνει «αγορά» για τους νεαρούς που αναζητούν άσυλο».

Το ρεπορτάζ που δημοσιεύει το NBC περιγράφει την τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν οι νεαροί πρόσφυγες και μετανάστες που αναζήτησαν μία καλύτερη τύχη μακριά από την πατρίδα τους και πλέον βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας πουλώντας το κορμί τους για ελάχιστα χρήματα. Μία πρακτική που το NBC ονομάζει «survival sex».

«Ανδρες μεγάλης ηλικίας έρχονται εδώ για σεξ. Ντρεπόμαστε, δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι, δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Αν ζεις στο δρόμο όμως, πρέπει να κάνεις ότι χρειάζεται για να επιβιώσεις» αναφέρει ο Κασίμ, ο οποίος στη χώρα του σπούδαζε οδοντιατρική.

Οπως λέει ο ίδιος, σπάνια θα πληρωθεί περισσότερα από 20 ευρώ, καθώς οι μετανάστες που έχουν έρθει τον τελευταίο καιρό είναι πρόθυμοι να πουλήσουν το κορμί τους για πολύ λιγότερα χρήματα.

Ο νεαρός μετανάστης  είναι εγκλωβισμένος στην Ελλάδα. Στόχος του ήταν να φτάσει στη Γερμανία ωστόσο, όταν έκλεισε η βαλκανική οδός δεν μπόρεσε να περάσει στα σύνορα της Ουγγαρίας. Ο ίδιος τονίζει ότι έχει προσπαθήσει να φύγει από την Ελλάδα, τέσσερις φορές, είτε χρησιμοποιώντας κλεμμένα είτε πλαστά διαβατήρια, ωστόσο και τις τέσσερις φορές, συνελήφθη.

«Η Αθήνα είναι πολύ άσχημη. Αν δεν φτάσω στη Γερμανία θα αυτοκτονήσω» είπε μιλώντας στον ανταποκριτή του NBC.

Ο Φαζούλ είναι και εκείνος μετανάστης από το Αφγανιστάν. Στέκεται δίπλα του και λέει ότι είναι 22 ετών, όμως ο Κασίμ εκτιμά πως δεν είναι πάνω από 17.

Ο Φαζούλ παραδέχεται ότι πολλές φορές κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις ώστε να πάρει 5 ευρώ παραπάνω. «Δεν στέκει καλά το μυαλό του», σχολιάζει ο Κασίμ.

Και οι δύο λένε ότι με τα χρήματα αυτά εξασφαλίζουν το φαγητό τους και τα τσιγάρα τους ενώ κάποιες φορές καταφέρνουν να κλείσουν δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο για να μην κοιμηθούν πάλι στο πάρκο ή σε πλατείες.

«Η οικογένειά μου νομίζει ότι μένω στο καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας» συνεχίζει ο Φαζούλ εξηγώντας στον δημοσιογράφο ότι δεν μπορεί να ομολογήσει στην οικογένειά του όλα όσα ζει.

Το ίδιο εκμυστηρεύεται και ο Κασίμ:

«Μιλάω με την μητέρα μου τρεις φορές την ημέρα. Αν γνώριζε όλα όσα έκανα δεν θα μου ξαναμιλούσε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή