H Koνσίτα ανακοίνωσε ότι είναι φορέας HIV έπειτα από εκβιασμό

H Koνσίτα ανακοίνωσε ότι είναι φορέας HIV έπειτα από εκβιασμό

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική στον ιό του HIV είναι η νικήτρια της Eurovision Κονσίτα Βουρτς. Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η τραγουδίστρια, καθώς όπως είπε λαμβάνει τακτική θεραπεία για την αντιμετώπιση του ιού εδώ και χρόνια. Η τραγουδίστρια είπε ακόμη ότι αναγκάστηκε να μοιραστεί κάτι τόσο προσωπικό με τον κόσμο διότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού από πρώην σύντροφό της. Την αποκάλυψη έκανε μέσω ανάρτησης στο Instagram.

«Εχω διαγνωστεί με τον ιό του HIV εδώ και πολλά χρόνια», έγραψε η Κονσίτα στο προφίλ της στο Instagram. «Αυτό είναι κάτι που δεν αφορά το κοινό, αλλά ένας πρώην φίλος μου με έχει απειλήσει ότι θα το δημοσιοποιήσει και δεν έχω δώσει ποτέ το δικαίωμα σε κανέναν να με τρομάξει και να επηρεάσει τη ζωή μου εξαιτίας αυτού».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο ιός είναι κάτω από το όριο ανιχνευσιμότητας και συνεπώς δεν μπορεί να μεταδοθεί. «Ελπίζω να δώσω και σε άλλους ανθρώπους το θάρρος και να κάνω ένα βήμα εναντίον του στιγματισμού ανθρώπων που, μέσω της συμπεριφοράς τους ή των άλλων, έχουν μολυνθεί από τον ιό», πρόσθεσε.

Πραγματικά, η δημοσιοποίηση της ασθένειας από την οποία πάσχει η Κονσίτα είναι μια πολύ γενναία πράξη, καθώς είναι εξαιρετικά διαδεδομένος ο ρατσισμός εναντίον των φορέων του έιτζ.

Ο Τόμας Νόιβιρτ, περισσότερο γνωστός ως drag περσόνα Κονσίτα Βουρτς, είναι τραγουδιστής από την Αυστρία. Η Βουρτς εκπροσώπησε την Αυστρία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2014 στην Κοπεγχάγη και κέρδισε την πρώτη θέση.

Ο Νόιβιρτ γεννήθηκε στο Γκμούντεν της Αυστρίας το 1988. Το 2007 έφτασε στον τελικό του αυστριακού τάλεντ σόου Starmania, και επέστρεψε στην τηλεόραση το 2011 ως ο drag χαρακτήρας Κονσίτα Βουρτς. Ο τραγουδιστής δημιούργησε ο ίδιος αυτήν την περσόνα ως απάντηση σε προηγούμενες εμπειρίες, με στόχο να απευθύνει ένα σημαντικό μήνυμα και κάλεσμα για ανεκτικότητα σε καθετί που φαίνεται διαφορετικό.

Ο Νόιβιρτ αποφοίτησε από τη Σχολή Μόδας στο Γκρατς το 2011 και έκτοτε ζει στη Βιέννη σε διάφορες περιοχές.

Το 2006, ο Νόιβιρτ έλαβε μέρος στον 3ο κύκλο εκπομπών του τάλεντ σόου της αυστριακής τηλεόρασης Starmania, τερματίζοντας στη 2η θέση. Ενα χρόνο μετά ίδρυσε το νεανικό ανδρικό συγκρότημα Jetzt Anders!, που διαλύθηκε το ίδιο έτος. Το 2011 εισήγαγε την περσόνα Κονσίτα Βουρτς, στο τηλεοπτικό σόου του καναλιού ORF Die große Chance. Ηταν 2η στην προεπιλογή για τη συμμετοχή της Αυστρίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2012.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 ανακοινώθηκε πως η Βουρτς θα εκπροσωπήσει την Αυστρία στον διαγωνισμό της Eurovision του 2014 στην Κοπεγχάγη, μετά την επιλογή της από το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας, ORF. Η επιλογή της Βουρτς πυροδότησε σχόλια στην Αυστρία. Τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ORF, περισσότερα από 31.000 άτομα υποστήριξαν στο Facebook μία σελίδα κατά της Βουρτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή