Γερμανία: Stop στους ελέγχους πτήσεων από Ελλάδα

Γερμανία: Stop στους ελέγχους πτήσεων από Ελλάδα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς κατάργηση των ελέγχων στα γερμανικά αεροδρόμια για πτήσεις από την Ελλάδα οδεύει η Γερμανία και μαζί τους γίνονται παρελθόν οι συστηματικοί έλεγχοι που προκαλούσαν ουρές και ταλαιπωρία των επιβατών.

Με επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ημερομηνία 12 Απριλίου, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ την ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχιστούν οι έλεγχοι και πέραν του εξαμήνου, που λήγει τυπικά στις 12 Μαΐου.

Αντίθετα, οι έλεγχοι παρατείνονται για άλλους 6 μήνες στα χερσαία σύνορα ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστρία.

Οι συνοριακοί έλεγχοι είχαν εισαχθεί από την Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2015 και η τελευταία παράτασή τους εκπνέει στις 12 Μαΐου. Τ

Τον Νοέμβριο 2017, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ είχε δώσει εντολή για την επέκταση των ελέγχων και στις πτήσεις από την Ελλάδα, προκειμένου να αποτραπούν παράνομες είσοδοι στη χώρα. «Οι έλεγχοι που γίνονται έκτοτε δεν έδειξαν κάτι αξιοσημείωτο σχετικά με κάποια «γκρίζα ζώνη» σε σχέση με παράνομες εισόδους με πτήσεις από Ελλάδα προς Γερμανία. Για αυτό προβαίνουμε σε άρση των συστηματικών ελέγχων», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι θα επανεισαχθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα γερμανικά αεροδρόμια, σε συνεννόηση με την Ελλάδα.

με πληροφορίες από DW

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή