Αντιδράσεις για την προαγωγή της Περιστέρας Μπαζιάνα σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ

Αντιδράσεις για την προαγωγή της Περιστέρας Μπαζιάνα σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι με ένα ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα, η σύντροφος του πρωθυπουργού, κα Περιστέρα Μπαζιάνα, μετατράπηκε από διοικητική υπάλληλος σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτι το οποίο έχει οδηγήσει σε έντονες συζητήσεις και κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενδεικτικά, αιχμηρή κριτική για τον διορισμό της κας Μπαζιάνα άσκησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, με κοινοποίηση του στο Twitter, τονίζοντας ότι η σύντροφος του πρωθυπουργού διαμαρτυρόταν «οργισμένα» ότι δε θα κάνει χρήση της σχετικής διάταξης. «Να περιμένουμε τώρα το επόμενο βήμα, οτι οι ΕΔΙΠ θα γίνουν μελη ΔΕΠ; Για να δούμε…», συνεχίζει στην αναρτήση του ο κ. Μαυρωτάς.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Δημακόπουλος, μέλος της ΜΕΣΥΑ του Ποταμιού, ανέφερε πως «η είδηση με την κα Μπέτυ είναι στο πότε έκανε την αίτηση. Με το ΦΕΚ 496 πέρσι στις 30-5-2017 διορίστηκε στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής. Με το ΦΕΚ 1225 στις 02-04-2018 μετατάχθηκε στην θέση του εδιπ. Σύμφωνα με το ΦΕΚ την αίτηση μετάταξης την έκανε στις 27-06-2017, δηλαδή αμέσως μόλις διορίστηκε ως μόνιμη διοικητική υπάλληλος», προσθέτοντας πως «άξια η θέση για την κα Μπέτυ την πάλεψε χρόνια μαχόμενη ενάντια στην μία φωτογραφική διάταξη μετά την άλλη, και πήρε και την μονιμότητα και την θέση».

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, μέσω Τwitter τοποθετήθηκε το στέλεχος του κόμματος, Γιάννης Καλλιάνος, τονίζοντας ότι «η μεταπήδηση της συζύγου του κ. Τσίπρα, από το διοικητικό στο διδακτικό προσωπικό του ΕΜΠ, εν μια νυκτί και με ΦΕΚ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας, είναι η απόδειξη ότι οι αριστεροί σύντροφοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο». «Μπρος στην εκάστοτε καρέκλα δεν λογαριάζουν τίποτα», προσέθεσε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή