Ευρωλίγκα: Κρατάει χαμηλούς τόνους ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Κρατάει χαμηλούς τόνους ο Παναθηναϊκός

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας του Παναθηναϊκού Superfoods στον δρόμο πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, με αντίπαλο την ταπεινωμένη Ρεάλ από τη βαριά ήττα στον πρώτο αγώνα του ΟΑΚΑ, θα επικυρωθεί μόνο με το ίδιο αποτέλεσμα στο σημερινό δεύτερο παιχνίδι (21.15), ακόμα κι αν οι «πράσινοι» επικρατήσουν με διαφορά ενός πόντου και όχι αυτή των 28.

Οι «πράσινοι» δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την ψυχολογική και αγωνιστική αντίδραση της «βασίλισσας» που έχει «πληγωμένο» γόητρο και αυτονόητα θα επιχειρήσει να ανατρέψει, τουλάχιστον μερικώς, την κάκιστη εικόνα της. Απαντες στον Παναθηναϊκό δηλώνουν αποφασισμένοι να μη δώσουν δικαιώματα στη Ρεάλ να πιστέψει ότι μπορεί να ισοφαρίσει σε 1-1 νίκες και να ανατρέψει το μειονέκτημα έδρας που έχει, ενόψει των δύο επόμενων αγώνων στη Μαδρίτη, την επόμενη εβδομάδα. Ταυτόχρονα, ο Πασκουάλ και οι παίκτες του γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο «μπούμερανγκ» από τον εφησυχασμό στις… δάφνες της εντυπωσιακής εμφάνισης στον πρώτο αγώνα. Τα δύο πρώτα παιχνίδια Ολυμπιακός – Σιένα (89-41, 65-82) το 2011, η σειρά Παναθηναϊκός – Μακάμπι (93-73, 92-94) το 2012 και τα δύο πρώτα πλέι οφ Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα (73-57, 63-76) το 2015, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα προς αποφυγήν. Μπορεί να υπάρχει ελάχιστος χρόνος τεχνικών αλλαγών στο 48ωρο που μεσολαβεί από το πρώτο μέχρι το δεύτερο παιχνίδι, αλλά ο «διακόπτης» της ψυχολογίας σε αντιπάλους που διαθέτουν βαριές φανέλες ένδοξης ιστορίας, μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση, με μια σημαντική επισήμανση. Αν, δηλαδή, η γηπεδούχος ομάδα δώσει… αφορμές και δικαιώματα στη φιλοξενούμενη. Ο περιορισμός της δημιουργίας και της εκτελεστικότητας του Λούκα Ντόνσιτς θα είναι και πάλι το κύριο μέλημα της αμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟ. Διαιτητές θα είναι οι Ραντόβιτς, Μπελόσεβιτς και Μπολτάζουερ.

• Στον απόηχο της πρώτης νίκης του Παναθηναϊκού, η Ευρωλίγκα προχώρησε άμεσα σε δύο ακόμα πειθαρχικές διαδικασίες. Η πρώτη για τον Δημ. Γιαννακόπουλο που αγνόησε –όπως αναμενόταν– τον πεντάμηνο αποκλεισμό εισόδου στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ενώ αποδοκίμασε τον ύμνο της Ευρωλίγκας, μαζί με τους 18.000 φιλάθλους.

Η δεύτερη διαδικασία αφορά την υπερκάλυψη της χωρητικότητας του ΟΑΚΑ και την κάλυψη ελεύθερων διαδρόμων αποχώρησης των θεατών για την ασφάλειά τους. Οι «πράσινοι» ενδέχεται να τιμωρηθούν με επιβολή χρηματικού προστίμου ή και με τιμωρία της έδρας τους για έναν αγώνα (αν χρειασθεί 5ος αγώνας, 1/5), όπως είχε συμβεί (δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων θυρών) για την ίδια αιτία με υπεράριθμους θεατές, το 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή