Dj Avicii: Το τίμημα της δόξας και τα προβλήματα υγείας

Dj Avicii: Το τίμημα της δόξας και τα προβλήματα υγείας

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O θάνατος του Avicii, πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Tim Bergling, δεν αποτελεί και τόσο ξαφνικό γεγονός – όσο περίεργο και αν ακούγεται αν υπολογίσουμε το νεαρό της ηλικίας του. Πέντε χρόνια μετά την αποκορύφωση της καριέρας του, με την επιτυχία «Levels», ο διάσημος Σουηδός Dj είχε ανακοινώσει τη διακοπή των περιοδειών του για λόγους υγείας και ψυχικής ισορροπίας.

Συγκεκριμένα, με μία επιστολή στην ιστοσελίδα του, το 2016, εξήγησε στους υποστηρικτές του πως χρειάστηκε να ταξιδέψει οδικώς στις ΗΠΑ με φίλους προκειμένου να αναθεωρήσει κάποια πράγματα: «Συνειδητοποίησα πως χρειάζομαι μία αλλαγή», έγραφε. Ανέφερε, επίσης, ότι ήταν ευγνώμων για τις ευκαιρίες και τις ανέσεις της καριέρας του, ωστόσο ο τρόπος ζωής ήταν εξαντλητικός, κάνοντας την «πραγματική ζωή πίσω από τον καλλιτέχνη» σχεδόν ανύπαρκτη, όπως τόνιζε.

Σύμφωνα με το BillBoard, το 2014 ο γνωστός Dj, προέβη σε ακύρωση συναυλιών μετά από επέμβαση για αφαίρεση ενός μέρους της χοληδόχου κύστεως, ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια, σε ηλικία 21 ετών, είχε νοσηλευτεί για οξεία παγκρεατίτιδα, η οποία οφειλόταν εν μέρει σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής του από την μουσική σκηνή, ο Avicii εξομολογήθηκε σε ρεπόρτερ του Χόλιγουντ ότι είχε φοβηθεί πως θα φανεί αχάριστος με αυτή του την απόφαση, ωστόσο η στήριξη που δέχθηκε ήταν τεράστια, τόσο από συναδέλφους και φίλους του χώρου, όσο και από fans του και τον Τύπο.

Άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην μουσική σκηνή, λέγοντας χαρακτηριστικά «την μουσική δεν θα την αφήσω, θα επιστρέψω κάποια στιγμή, όχι όμως άμεσα».

Με τα λόγια αυτά οι fans του Avicii ανέμεναν την επιστροφή του, γεγονός που δεν έμελλε τελικά να πραγματοποιηθεί ποτέ, αφού ο μουσικός παραγωγός πέθανε χθες στο Μουσκάτ του Ομάν, αφήνοντας τους υποστηρικτές του άφωνους. Τα αίτια του θανάτου, ωστόσο, παραμένουν αδιευκρίνιστα.

«Avicii: True Stories»

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε δημοσιευτεί από το αμερικανικό περιοδικό «Variety», το «Avicii: True Stories», ένα ντοκιμαντέρ για την ανοδική του πορεία του Dj στην μουσική σκηνή. Σε αυτό, καταδεικνύονταν περιστατικά για την επιρροή των μάνατζερ και πως αυτοί μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία ενός καλλιτέχνη για την δημοσιότητα και τα κέρδη. Η κάμερα μάλιστα, αποτύπωσε στιγμές στις οποίες ο διάσημος Dj εξέφραζε τον φόβο του για τα ταξίδια με αεροπλάνο ή δίσταζε πριν την εμφάνισή του στη σκηνή.

Ο Levan Tsikurishvili, σκηνοθέτης και ένας μακροχρόνιος φίλος του Avicii, δήλωσε στο Variety, στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ ότι «οι νέοι μπορούν να μάθουν από αυτή την ταινία». «Αυτή η ζωή μπορεί να φαίνεται συναρπαστική από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά πίσω από αυτό που φαίνεται», συμπλήρωσε ακόμη.

Ο ίδιος ο Avicii, είχε δηλώσει ότι η απόφασή του να σταματήσει τις περιοδείες, αν και δύσκολη λόγω της αγάπης του κόσμου, ήταν η σωστή για το καλό της υγείας του. «Η σκηνή δεν ήταν για μένα. Δεν μιλάω για τις εμφανίσεις και την μουσική, αλλά για πράγματα γύρω από αυτό που δεν μου ταίριαζαν. Ήμουν πάντα εσωστρεφής και ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό. Νομίζω ότι έλαβα πολύ αρνητική ενέργεια», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο BillBoard.

Ο Tsikurishvili, μάλιστα, δήλωσε πως «ο Avicii εργαζόταν σκληρά στις περιοδείες του, δεν ήθελε να σταματήσει». Χαρακτηριστική της πίεσης προς τον διάσημο Dj, άλλωστε, είναι μια σκηνή του ντοκιμαντέρ, στην οποία εργάζεται από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο.

«Ωστόσο δεν γνώριζε όταν ξεκίνησε, στην ηλικία των 19 ετών, από τι συνοδεύεται η επιτυχία. Κανείς δεν περίμενε ότι θα γνωρίσει τόσο μεγάλη επιτυχία και όλο αυτό δημιουργούσε ένα βάρος στον ίδιο. Επρεπε να βρει τον εαυτό του.»

Ο Avicii ήταν ο έκτος πιο καλοπληρωμένος Dj στον κόσμο, με κέρδη 19 εκατ. δολάρια ετησίως. Γνώρισε τεράστια επιτυχία με τα «Wake Me Up», «Hey, Brother» και «Levels», τα οποία έχουν κυκλοφορήσει στο Spotify πάνω από ένα δισεκατομμύριο φορές, ενώ το 2012 και το 2013, ο Dj ήταν υποψήφιος για δύο βραβεία Grammy, στην κατηγορία της dance μουσικής. Με την ανακοίνωση του θανάτου του, οι υποστηρικτές του ανέβασαν στα social media συλλυπητήρια αφιερώματα αλλά και βίντεο με τον ίδιο να παίζει μουσική ζωντανά.

(Πηγή: Washington Post)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή