ΒΙΒΛΙΟ

NEWSLETTER

Ο μεγάλος νικητής
Το «Γρα-Γρου», το ατμοσφαιρικό γκράφικ νόβελ των Τάσου Ζαφειριάδη, Γιάννη Παλαβού και Θανάση Πέτρου, ήταν ο μεγάλος νικητής των Βραβείων Κόμικς 2018, αποσπώντας δύο σημαντικά βραβεία, αυτά του «Καλύτερου Κόμικ» και «Καλύτερου Σεναρίου». Με φόντο το ομώνυμο εστιατόριο, σημείο αναφοράς για τη Βόρεια Ελλάδα για μια ολόκληρη εποχή, το «Γρα-Γρου» φιλοτεχνεί μια γοητευτική πινακοθήκη χαρακτήρων λίγο πριν ο καθένας τους διαλέξει το «μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι». Στην έκδοση συμπεριλαμβάνεται πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε ο Μιχάλης Σιγανίδης, διαθέσιμη μέσω σκαναρίσματος QR code.

Βραβείο Θερβάντες
Με ιδιαίτερη επισημότητα και με αυστηρό τελετουργικό, αλλά και σε ένα κλίμα γιορτής, απονεμήθηκε χθες στην πόλη Αλκαλά ντε Ενάρες, κοντά στη Μαδρίτη, το λογοτεχνικό βραβείο Θερβάντες στον μεγάλο συγγραφέα από τη Νικαράγουα Σέρχιο Ραμίρες. Το βραβείο επέδωσε στον βραβευθέντα συγγραφέα ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε στο πανεπιστήμιο της πόλης, το οποίο είναι ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης και έμβλημα της πνευματικής Ισπανίας.

Η Ευρώπη αύριο
«Το σήμερα και το αύριο στη χώρας μας και στην Ευρώπη» είναι το θέμα της συζήτησης ανάμεσα στον ιστορικό Θάνο Βερέμη και τον καθηγητή και πρώην υπουργό Τάσο Γιαννίτση, στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» της Κηφισιάς (Κηφισίας 310), στις 2 Μαΐου, 7 μ.μ.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ