ΚΟΣΜΟΣ

Αλτμάιερ: Απροσεξία να οδηγηθούμε σε εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πίτερ Αλτμάιερ δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν αμέλεια να υπάρξει μια εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από κάποιες χώρες.

Μιλώντας μερικές ημέρες πριν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επισκεφθεί την Ουάσινγκτον για συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα αυτό, ο Αλτμάιερ δήλωσε: «Παραμένω πεπεισμένος ότι θα ήταν απροσεξία να οδηγηθούμε σε μια εμπορική διαμάχη άρα πιστεύω ότι μια συναινετική λύση θα πρέπει να προηγηθεί μιας συγκρουσιακής λύσης».

Ο Τραμπ έχει δώσει στην ΕΕ περιθώριο έως την 1η Μαΐου για να διαπραγματευθεί μόνιμες εξαιρέσεις από τους δασμούς.

Ερωτηθείς εάν οι επικαιροποιημένες προβλέψεις της γερμανικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη περιλαμβάνουν το σενάριο του λεγόμενου «σκληρού Brexit», ο Αλτμάιερ δήλωσε: «Δεν γνωρίζουμε εάν θα υπάρξει ένα σκληρό Brexit. Όλοι ενδιαφερόμαστε να το αποφύγουμε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύεται με τη Βρετανία σε αυτό το πνεύμα. Ακόμα κι αν αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν επρόκειτο να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, θα ήταν απίθανο να υπήρχε αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη φέτος. Άρα είμαστε ασφαλείς με την πρόβλεψη για τη φετινή χρονιά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ