ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Η Τουρκία δεν θα το επιδιώξει, αλλά δεν αποκλείεται ένα συμβάν να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την άποψη πως η Τουρκία δεν θα επιδιώξει ένα θερμό επεισόδιο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει «ένα συμβάν που μπορεί να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ ο κ. Κουβέλης ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι «εύθραυστη, όσο και ευάλωτη» και εκτίμησε ότι οι εκλογές στη γείτονα χώρα «δεν θα είναι απαραιτήτως και ο ορίζοντας της τουρκικής προκλητικότητας».

Κατηγόρησε, επίσης, την Τουρκία ότι «θέλει να συμψηφίζει» την κράτηση των δύο με την απόφαση του ΣτΕ να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τη μεταφορά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, επισήμανε ότι στην Τουρκία δεν συνηθίζεται να φωτογραφίζεται, ή να βιντεοσκοπείται η μεταφορά κρατουμένων στα δικαστήρια και απέδωσε την ενέργεια αυτή, «σε επικοινωνιακούς στόχους του κ. Ερντογάν, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία».

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ