ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Και το όνομα αυτού... Λουδοβίκος Αρθούρος Κάρολος

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ ποζάρουν με τον τριτότοκο γιο τους έξω από το μαιευτήριο, λίγες ώρες μετά τη γέννησή του.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Βρετανία

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον, δούκισσα του Κέμπριτζ, έδωσαν στο τρίτο τους παιδί, που γεννήθηκε την περασμένη Δευτέρα 23 Απριλίου, τα ονόματα Λουδοβίκος Αρθούρος Κάρολος, ανακοίνωσαν χθες τα ανάκτορα του Κένσινγκτον.

«Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν ότι ονόμασαν τον γιο τους Λουδοβίκο Αρθούρο Κάρολο. Το μωρό θα ονομάζεται Αυτού Βασιλική Υψηλότης Πρίγκιπας Λουδοβίκος του Κέμπριτζ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα ονόματα επιλέχθηκαν για να τιμήσουν τον παππού του νεογέννητου πρίγκιπα Κάρολο και τον Λούις Μάουντμπατεν (1900-1979), μέντορα του δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππου και θείο του, που σκοτώθηκε από βόμβα του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) το 1979.

Προκάλεσε έκπληξη

Ο τετράχρονος πρίγκιπας Γεώργιος και ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, έχουν δεύτερο όνομα το Λουδοβίκος, με την ανακοίνωση να προκαλεί έκπληξη και σύγχυση στους θαμώνες των γραφείων στοιχημάτων και σε ειδικούς που πίστευαν ότι το Λουδοβίκος δεν θα δοθεί και σε τρίτο μωρό των Κέμπριτζ.

Το όνομα Αρθούρος, το οποίο τα προγνωστικά ήθελαν πρώτο, τελικά επιλέχθηκε ως ενδιάμεσο, δεύτερο όνομα. Οι γονείς τού μικρού είπαν το όνομα στη βασίλισσα και στα μέλη της οικογένειας πριν το ανακοινώσουν.

Ο πρίγκιπας Λουδοβίκος, έκτο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ και του πρίγκιπα Φίλιππου, είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου μετά τον παππού του, τον πατέρα του, τον αδελφό του Γεώργιο και τη δίχρονη αδελφή του Σάρλοτ.

H Μέγκαν Μαρκλ

Πόσο ψηλό είναι το London Eye; Ποιος άνοιξε το πρώτο ινδικό εστιατόριο του Λονδίνου; Ποια ήταν η πέμπτη γυναίκα του Ερρίκου του 8ου; Σε αυτά και σε άλλα πολλά, σε ερωτήσεις γνώσεων δηλαδή της βρετανικής ιστορίας θα κληθεί να απαντήσει η Μέγκαν Μαρκλ προκειμένου να λάβει τη βρετανική υπηκοότητα. Τα ανάκτορα του Κένσινγκτον ανακοίνωσαν ότι η Μαρκλ θα πάρει τη βρετανική υπηκοότητα αφού παντρευθεί τον πρίγκιπα Χάρι στις 19 Μαΐου στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Για να πάρει τη βίζα της η Μαρκλ πρέπει να μπορέσει να αποδείξει ότι η σχέση της με τον Χάρι είναι ειλικρινής και ότι έχει πράγματι χωρίσει από τον πρώτο της άνδρα. Επίσης, πρέπει να μπορέσει να αποδείξει ότι ο Χάρι κερδίζει τουλάχιστον 18.600 λίρες ετησίως, ότι διαθέτει αποταμιεύσεις που ανέρχονται στις 62.500 λίρες και ότι μπορεί να της παράσχει κατοικία (χωρίς να κάνει χρήση δημοσίων κονδυλίων). Προφανώς τίποτα από αυτά δεν αποτελεί πρόβλημα για το ζευγάρι το οποίο μπορεί με ευκολία να αντιμετωπίσει και το κόστος της διαδικασίας το οποίο ανέρχεται σε περίπου επτά χιλιάδες λίρες. Ωστόσο, για τους μετανάστες με τα μετριότερα εισοδήματα αυτά προκαλούν πραγματικούς πονοκεφάλους.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ