ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Εξι νεκροί στις Ελβετικές Αλπεις λόγω χιονοθύελλας

REUTERS, A.P.

(Christian Gisi/Mammut/Photopress via AP Images)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

 
Τέσσερις πεζοπόροι και δύο ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στις Ελβετικές Άλπεις, ενώ άλλοι πέντε νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, αφού αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στην ύπαιθρο, σε υψόμετρο άνω των 3.200 μέτρων, ανακοίνωσε η αστυνομία στο ελβετικό καντόνι του Βαλέ.

Οι τέσσερις πεζοπόροι ήταν μέρος μιας ομάδας που αποτελούνταν από συνολικά 14 άτομα, Ιταλούς, Γερμανούς και Γάλλους σκιέρ, οι οποίοι έκαναν πεζοπορία σε περιοχή του όρους Pigne d'Arolla (3.796 μ.), όταν αιφνιδιάστηκαν από μια θύελλα που ξέσπασε στην περιοχή, διευκρίνισαν οι αστυνομικές αρχές.

Τις αρχές ειδοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί ο ιδιοκτήτης του καταφυγίου Vignettes, που ανέμενε από την Κυριακή τους σκιέρ. Επτά ελικόπτερα, μεταφέροντας γιατρούς και διασώστες, εντόπισαν τους πεζοπόρους, πολλοί εκ των οποίων είχαν υποστεί υποθερμία, ενώ ένας εξ' αυτών είχε ήδη σκοτωθεί από πτώση σε χαράδρα.

Η ομάδα των πεζοπόρων διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομεία της περιοχής, ωστόσο άλλοι τρεις εξ' αυτών έχασαν κατόπιν τη ζωή τους, ενώ πέντε ακόμη εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία ανέφερε ότι τα θύματα δεν εχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Λίγο ανατολικότερα, στην άκρη των καντονίων του Βαλέ και της Βέρνης, δύο νεαροί Ελβετοί ορειβάτες, αιφνιδιάστηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες, καθώς σκαρφάλωναν στο όρος Μονχ. Η ειδοποίηση για την εξαφάνιση τους είχε γίνει από την Κυριακή το βράδυ, αλλά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, οι έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς. Τα πτώματα των δύο ορειβατών, 21 και 22 ετών, βρέθηκαν τελικώς τη Δευτέρα το πρωί.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ