Σούπερ Λιγκ: Η 5η θέση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική

Σούπερ Λιγκ: Η 5η θέση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εξαίρεση μόνο το κουτάκι της 5ης θέσης, η 29η και προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας έκλεισε όλες τις εκκρεμότητες, πάντα με αστερίσκο τη δικαστική διαμάχη ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που θα κρίνει οριστικά τη μάχη του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο και περιμένει αύριο την εκδίκαση της υπόθεσης, με την ΑΕΚ να έχει κερδίσει τις πρώτες δύο δικαστικές μάχες.

Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης εξασφάλισε, πάντως, τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας στον Ολυμπιακό την παρηγοριά του «καλού» εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ατρόμητος είναι οριστικά 4ος, ενώ το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο το διεκδικούν πια μόνο ο Αστέρας Τρ. με την Ξάνθη. Είναι μαζί στην 5η θέση, με τον Αστέρα να έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Η Λαμία «κλείδωσε» την παραμονή της και άφησε την Κέρκυρα κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, αλλά όσο μένει ανοικτό το θέμα της αδειοδότησης, μπορεί να προκύψουν ανακατατάξεις.

Ο Παναθηναϊκός και κάποιες από τις ομάδες που έχουν πρόβλημα με τον φάκελό τους, θα επιδιώξουν να ανατρέψουν τις ισορροπίες στο αυριανό έκτακτο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας με στόχο να πετύχουν την αλλαγή του κανονισμού που προβλέπει υποβιβασμό σε περίπτωση μη αδειοδότησης.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα (29η αγωνιστική): Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-3, Κέρκυρα – ΑΕΚ 0-0, Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 4-0, Πλατανιάς – Πανιώνιος 1-2, Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, Αστέρας Τρ. – Απόλλων 2-1, Ξάνθη – Λάρισα 1-0, Λεβαδειακός – Ατρόμητος 0-1.

Η βαθμολογία (29 αγωνιστικές): ΑΕΚ 67, ΠΑΟΚ 61, Ολυμπιακός 57, Ατρόμητος 53, Αστέρας Τρ. 42, Ξάνθη 42, Πανιώνιος 37, Παναιτωλικός 35, Λεβαδειακός 34, , Παναθηναϊκός 32, ΠΑΣ Γιάννινα 31, Λάρισα 30, Απόλλων 29, Λαμία 29, Κέρκυρα 22, Πλατανιάς 10.

ΣΗΜ.: Ο ΠΑΟΚ έχει δύο μηδενισμούς και -3 β., ο Ολυμπιακός -3 β. και ο Παναθηναϊκός -8 β.

Η 30ή αγωνιστική: Σάββατο 5/5 (19.00): ΠΑΟΚ – Πλατανιάς, Ατρόμητος – Κέρκυρα, Απόλλων – ΑΕΚ, Λάρισα – Λαμία, Κυριακή 6/5 (19.00): Παναθηναϊκός –Ξάνθη, Παναιτωλικός – Αστέρας Τρ., ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός, Πανιώνιος –Λεβαδειακός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή