Το Κατάρ πωλεί ξενοδοχεία του σε Κάννες και Αμστερνταμ

Το Κατάρ πωλεί ξενοδοχεία του σε Κάννες και Αμστερνταμ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό την πίεση του οικονομικού αποκλεισμού που του έχουν επιβάλει από την περασμένη χρονιά η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το εμιράτο του Κατάρ φαίνεται ότι εξετάζει με πολλή προσοχή την πώληση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του κρατικού επενδυτικού του ταμείου.

Πρόκειται για ξενοδοχεία στις Κάννες και στο Αμστερνταμ, τα οποία έχει αγοράσει το εμιράτο το 2014, στο πλαίσιο της επέκτασής του στον χώρο των πολυτελών ξενοδοχείων. Την είδηση αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ, οι οποίες μίλησαν σε καθεστώς ανωνυμίας. Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, το μικρό αραβικό κράτος ετοιμάζεται να αναθέσει την πώληση των δύο περιουσιακών του στοιχείων σε εταιρείες συμβούλων, χωρίς, πάντως, να έχει ληφθεί οριστική απόφαση γι’ αυτό.

Την είδηση διέψευδε μέχρι στιγμής ο σεΐχης Ναουάφ μπιν Γιασίμ, επικεφαλής ομίλου ξενοδοχείων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του επενδυτικού ταμείου. Το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ έχει περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας 320 δισ. δολαρίων. Ανάμεσά τους συγκαταλέγεται σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως το Le Royal Monceau και Raffles στο Παρίσι, το Hotel Schweizerhof στη Βέρνη και το The Westin Excelsior στη Ρώμη.

Σημειωτέον ότι τον Οκτώβριο του 2017 το Κατάρ άντλησε 20 δισ. δολάρια από τα κεφάλαια του επενδυτικού του ταμείου, για να αμβλύνει τις συνέπειες από τον οικονομικό του αποκλεισμό από τις γειτονικές χώρες. Εχουν ήδη πληγεί ο τραπεζικός του τομέας, ο τουρισμός αλλά και η ενέργεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή