ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Άγγελος: Γενηθήτω Φως (Angelos: Let There Be Light)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ξένη δημοσίευση

Μια µαγευτική έκθεση µε τίτλο Let There Be Light, φέρνει κοντά δύο µοναδικούς Έλληνες δηµιουργούς, το γνωστό ζωγράφο Άγγελο και τον διακεκριµένο µουσικοσυνθέτη Σταµάτη Σπανουδάκη στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, ως αγγελιοφόρους, µέσω της δουλειάς τους να µεταφέρουν ελπιδοφόρα µηνύµατα που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει την ανάγκη να ακούσει πέρα από ελληνικά σύνορα.

Την Παρασκευή 27 Απριλίου άνοιξε τις πόρτες της η έκθεση Let There Be Light, την οποία εγκαινίασε ο εκπρόσωπος της βασίλισσας ο Lord Mayor of Westminster, Councillor Ian Adams ο οποίος σχολίασε τη σηµασία της έκθεσης για την προώθηση της σχέσης µεταξύ της ελληνικής διασποράς και της κοινότητας του Λονδίνου καθώς και τα ελπιδοφόρα µηνύµατα που θέλει να µεταφέρει.

Μεταξύ άλλων αξιοσηµείωτων παρευρισκοµένων ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανία, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Δηµήτριος Καραµίτσος-Τζιράς, ο High Commissioner της Κύπρου Ευριπίδης Ευρυβιάδης, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης και πολλοί άλλοι.

Η έκθεση µέσα από το έργο του Άγγελου και του Σταµάτη Σπανουδάκη, έχει ως στόχο να µεταφέρει ένα µήνυµα:

Σε χρόνια κρίσης οικονοµικής αλλά και ηθικής το χρέος της τέχνης σε οποιαδήποτε µορφή της, είναι να µην αλλάξει τον ιερό της σκοπό, να είναι κοντά στον άνθρωπο, στα προβλήµατα του, και να ξαναενεργοποιήσει τις πνευµατικές αξίες για να ξαναβρούµε την χαµένη µας αξιοπρέπεια.

Χρησιµοποιώντας εικόνες από ένα απέραντο σύµπαν, υπερρεαλιστικές νεκρές φύσεις και τοπία, τοποθετηµένες µέσα σε ένα µαύρο σκηνικό και σε ένα πλήθος από διάττοντες αστέρες έχει ως αποτέλεσµα να τονίζεται ακόµη περισσότερο το φως που πηγάζει από τα έργα.

Τα έργα του Άγγελου σε αυτή την ατοµική έκθεση συνοδεύονται µε αποσπάσµατα από συνθέσεις του συνθέτη Σταµάτη Σπανουδάκη, παρέχοντας µια πλούσια και συναισθηµατική πυκνότητα στα έργα. Οι δύο δυνάµεις της µουσικής και της τέχνης, από δύο σηµαντικούς Έλληνες δηµιουργούς, προσφέρουν µια απόλυτα εντυπωσιακή και κινηµατογραφική εµπειρία.

Let There Be Light runs in the Great Hall of The Hellenic Centre, until Tuesday 8th May 2018. Angelos: Let There Be Light

Saturday 28th April – Tuesday 8th May 2018

The Great Hall, The Hellenic Centre, 16-18 Paddington Street, London W1U 5AS

Opening hours

Monday - Friday 10:00 - 20:00* Saturday - Sunday 11:00 - 16:00

*Bank Holiday Monday 7th May 11:00 - 16:00 https://maca.space

Press please contact Damson Communications: Amelia Hubert on 0207 812 0645 or amelia.hubert@damsonpr.com Bιογραφικό καλλιτέχνη

Ο ζωγράφος Άγγελος (Παναγιώτου) γεννήθηκε στην Φαρκαδόνα Τρικάλων, 1943. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1962-1967), στο εργαστήρι του Γιώργου Μαυροειδή. Συνέχισε τις σπουδές του µε αλλεπάλληλα εκπαιδευτικά ταξίδια στα µουσεία της Ευρώπης, όπου µελέτησε µεγάλους δασκάλους του παρελθόντος και τις σύγχρονες τάσεις της δυτικής τέχνης. Από το 1975 µέχρι σήµερα παρουσιάζει το έργο του σε ατοµικές και οµαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, το Λονδίνο και την Αµερική. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και µουσεία στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Επιµέλεια έκθεσης - Μαρίντια Καφετζοπούλου και Κωνσταντίνος Λεµός

Η Μαρίντια Καφετζοπούλου και ο Κωνσταντίνος Λεµός είναι οι ιδρυτές της εταιρίας Maca.Space µε έδρα το Λονδίνο. Αποφοιτώντας από την αρχιτεκτονική σχολή Architectural Association School of Architecture στο Λονδίνο συνεργάστηκαν µε το New Museum της Νέας Υόρκης, το UNHCR στην Λέσβο και τα αρχιτεκτονικά γραφεία Zaha Hadid Architects, Anouska Hempel, Falconer Chester Hall και ACME London.

Η εταιρία maca.space είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασµό, την παραγωγή της έκθεσης και την παρουσίαση του έργου του Άγγελου, στοχεύοντας «να µετατρέψει το χώρο σε τέχνη αντί να τοποθετήσει την τέχνη στον χώρο». Η Μαρίντια Καφετζοπούλου και ο Κωνσταντίνος Λεµός παρουσιάζουν την δουλειά του καλλιτέχνη µε µια φρέσκια αντίληψη, δηµιουργώντας µια ατµόσφαιρα που θέλει να τονίσει το Φως που πηγάζει µέσα από τα ίδια τα έργα.

Η έκθεση έχει ως στόχο να εξετάσει πως ένας χώρος µπορεί να αντιµετωπιστεί σαν µια προέκταση του έργου του καλλιτέχνη.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ