Άγγελος: Γενηθήτω Φως (Angelos: Let There Be Light)

Άγγελος: Γενηθήτω Φως (Angelos: Let There Be Light)

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μαγευτική έκθεση με τίτλο Let There Be Light, φέρνει κοντά δύο μοναδικούς Έλληνες δημιουργούς, το γνωστό ζωγράφο Άγγελο και τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, ως αγγελιοφόρους, μέσω της δουλειάς τους να μεταφέρουν ελπιδοφόρα μηνύματα που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει την ανάγκη να ακούσει πέρα από ελληνικά σύνορα.

Την Παρασκευή 27 Απριλίου άνοιξε τις πόρτες της η έκθεση Let There Be Light, την οποία εγκαινίασε ο εκπρόσωπος της βασίλισσας ο Lord Mayor of Westminster, Councillor Ian Adams ο οποίος σχολίασε τη σημασία της έκθεσης για την προώθηση της σχέσης μεταξύ της ελληνικής διασποράς και της κοινότητας του Λονδίνου καθώς και τα ελπιδοφόρα μηνύματα που θέλει να μεταφέρει.

Άγγελος: Γενηθήτω Φως (Angelos: Let There Be Light)-1

Μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων παρευρισκομένων ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανία, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Δημήτριος Καραμίτσος-Τζιράς, ο High Commissioner της Κύπρου Ευριπίδης Ευρυβιάδης, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης και πολλοί άλλοι.

Η έκθεση μέσα από το έργο του Άγγελου και του Σταμάτη Σπανουδάκη, έχει ως στόχο να μεταφέρει ένα μήνυμα:

Σε χρόνια κρίσης οικονομικής αλλά και ηθικής το χρέος της τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή της, είναι να μην αλλάξει τον ιερό της σκοπό, να είναι κοντά στον άνθρωπο, στα προβλήματα του, και να ξαναενεργοποιήσει τις πνευματικές αξίες για να ξαναβρούμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Χρησιμοποιώντας εικόνες από ένα απέραντο σύμπαν, υπερρεαλιστικές νεκρές φύσεις και τοπία, τοποθετημένες μέσα σε ένα μαύρο σκηνικό και σε ένα πλήθος από διάττοντες αστέρες έχει ως αποτέλεσμα να τονίζεται ακόμη περισσότερο το φως που πηγάζει από τα έργα.

Τα έργα του Άγγελου σε αυτή την ατομική έκθεση συνοδεύονται με αποσπάσματα από συνθέσεις του συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, παρέχοντας μια πλούσια και συναισθηματική πυκνότητα στα έργα. Οι δύο δυνάμεις της μουσικής και της τέχνης, από δύο σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, προσφέρουν μια απόλυτα εντυπωσιακή και κινηματογραφική εμπειρία.

Let There Be Light runs in the Great Hall of The Hellenic Centre, until Tuesday 8th May 2018. Angelos: Let There Be Light

Saturday 28th April – Tuesday 8th May 2018

The Great Hall, The Hellenic Centre, 16-18 Paddington Street, London W1U 5AS

Opening hours

Monday – Friday 10:00 – 20:00* Saturday – Sunday 11:00 – 16:00

*Bank Holiday Monday 7th May 11:00 – 16:00 https://maca.space

Press please contact Damson Communications: Amelia Hubert on 0207 812 0645 or [email protected] Bιογραφικό καλλιτέχνη

Ο ζωγράφος Άγγελος (Παναγιώτου) γεννήθηκε στην Φαρκαδόνα Τρικάλων, 1943. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1962-1967), στο εργαστήρι του Γιώργου Μαυροειδή. Συνέχισε τις σπουδές του με αλλεπάλληλα εκπαιδευτικά ταξίδια στα μουσεία της Ευρώπης, όπου μελέτησε μεγάλους δασκάλους του παρελθόντος και τις σύγχρονες τάσεις της δυτικής τέχνης. Από το 1975 μέχρι σήμερα παρουσιάζει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, το Λονδίνο και την Αμερική. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Άγγελος: Γενηθήτω Φως (Angelos: Let There Be Light)-2

Επιμέλεια έκθεσης – Μαρίντια Καφετζοπούλου και Κωνσταντίνος Λεμός

Η Μαρίντια Καφετζοπούλου και ο Κωνσταντίνος Λεμός είναι οι ιδρυτές της εταιρίας Maca.Space με έδρα το Λονδίνο. Αποφοιτώντας από την αρχιτεκτονική σχολή Architectural Association School of Architecture στο Λονδίνο συνεργάστηκαν με το New Museum της Νέας Υόρκης, το UNHCR στην Λέσβο και τα αρχιτεκτονικά γραφεία Zaha Hadid Architects, Anouska Hempel, Falconer Chester Hall και ACME London.

Η εταιρία maca.space είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την παραγωγή της έκθεσης και την παρουσίαση του έργου του Άγγελου, στοχεύοντας «να μετατρέψει το χώρο σε τέχνη αντί να τοποθετήσει την τέχνη στον χώρο». Η Μαρίντια Καφετζοπούλου και ο Κωνσταντίνος Λεμός παρουσιάζουν την δουλειά του καλλιτέχνη με μια φρέσκια αντίληψη, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που θέλει να τονίσει το Φως που πηγάζει μέσα από τα ίδια τα έργα.

Η έκθεση έχει ως στόχο να εξετάσει πως ένας χώρος μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν μια προέκταση του έργου του καλλιτέχνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή