ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: 44 αγνοούμενοι μετά τη χθεσινή κατάρρευση κτιρίου στο Σάο Πάολο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

44 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι σήμερα, μία ημέρα μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου 24 ορόφων στο κέντρο του Σάο Πάολο, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας. Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι 44 αυτοί άνθρωποι βρίσκονταν εντός του κτιρίου τη στιγμή της κατάρρευσης.

Χθες Τρίτη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανέφεραν ότι τρεις άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων ένας άνδρας που οι διασώστες επιχειρούσαν να σώσουν τη στιγμή της κατάρρευσης του κτιρίου, στο οποίο είχε ήδη ξεσπάσει φωτιά.

«Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις έρευνες (…) 44 αγνοούμενοι», αναφέρει μία κοινοποίηση στο Twitter, ώρες μετά την πυρκαγιά, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προκλήθηκε από ατύχημα σε κάποιο από τα διαμερίσματα.

Το κτίριο, το οποίο ήταν σε ετοιμόρροπη κατάσταση, είχε καταληφθεί από 146 οικογένειες, που ζούσαν σε επισφαλείς συνθήκες, καταπατώντας κάθε κανονισμό ασφαλείας.

Ο πρόεδρος Μισέλ Τεμέρ μετέβη στον τόπο της τραγωδίας χθες, όπου το συγκεντρωμένο πλήθος καταφέρθηκε εναντίον τους φωνάζοντας: «Θέλουμε σπίτια!». Αποτέλεσμα ήταν οι σωματοφύλακές του να τον απομακρύνουν άρον άρον από την περιοχή.

Το Σάο Πάολο, με πληθυσμό 12 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι η πλέον πυκνοκατοικημένη πόλη της Λατινικής Αμερικής, με τις κοινωνικές ανισότητες να βασιλεύουν. Άπορες οικογένειες κάνουν κατάληψη σε ερειπωμένα κτίρια, ενώ ολόκληρες περιοχές έχουν μετατραπεί σε συνοικίες φαντάσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ