ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικοί Φρουροί: Μόλις 10 αστυνομικοί έχουν αποσπαστεί από τη φύλαξη των VIP

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε νέες καταγγελίες για λανθασμένες ή εκδικητικές πρακτικές ως προς τις αποσπάσεις αστυνομικών από τη φύλαξη προσώπων VIP, σε μάχιμες υπηρεσίες προχώρησε το Σωματείο Ειδικών φρουρών Αττικής, (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α) λίγες ημέρες μετά από τις αντίστοιχες κατηγορίες που είχε διατυπώσει  σε ανακοίνωσή της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.      

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την εξαγγελία του Υπουργείου Προστασίας  του Πολίτη για αποδέσμευση αστυνομικών από πρόσωπα και επιτελεία, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«1. Η αποδέσμευση των αστυνομικών από τα πρόσωπα, συνοδεύεται με φύλλο πορείας προς στην Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών (η οποία δεν έχει ακόμη θεσπιστεί) χωρίς  κανενός είδους κριτήριο και σχεδόν τιμωριτικά  απέναντι σε πρόσωπα που μεγάλος αριθμός εξ αυτών αποτέλεσε "δώρο" της Ηγεσίας  σε πολιτικούς και επιχειρηματίες, όπως επίσης αρκετούς από αυτούς τους επέλεξε η υπηρεσία για τα πρόσωπα που σήμερα τους αποδεσμεύει.

2. Η γραπτή δέσμευση για επιστροφή αστυνομικών στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης (ΔΙ.ΑΣ, ΖΗΤΑ, Περιπολικά) έως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί παρά κατ' ελάχιστο, μιας και έχουν επανέλθει σε αυτή μικρότερος αριθμός των 10. Αποκαλύπτουμε ότι οι συνολικά αποσπασμένοι από την Δίκυκλη Αστυνόμευση (ΔΙ.ΑΣ -ΖΗΤΑ ) μεταξύ άλλων και σε πολιτικά πρόσωπα, υπουργικά γραφεία κ.α , είναι 401.

3. Αναφορικά με τη μείωση προσωπικού επιτελείων, μεταξύ άλλων από υπηρεσίες της Διεύθυνσης  Ασφάλειας Αττικής, συμβαίνει το εξής απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό: Χορηγούνται φύλλα πορείας σε προσωπικό αστυνόμευσης (11 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, 32 από υπόλοιπες υπηρεσίες ) και σε αστυνομικούς περιπολίας της ΟΠΚΕ. Έτσι διαλύονται ουσιαστικά κεντρικές αυτοτελείς υπηρεσίες, απομακρύνονται "μάχιμοι " αστυνομικοί  και ενισχύονται με μόνο έναν αστυνομικό "κλειστά" τμήματα ασφαλείας . Η τακτική αυτή αποσυνθέτει και δεν δημιουργεί υγειές περιβάλλον αστυνόμευσης.»

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ