Επικρίσεις εναντίον Αμπάς από Νετανιάχου, ΗΠΑ και Ε.Ε.

Επικρίσεις εναντίον Αμπάς από Νετανιάχου, ΗΠΑ και Ε.Ε.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «απαράδεκτα» σχόλια γύρω από το Ολοκαύτωμα και τη νομιμότητα του κράτους του Ισραήλ κατηγόρησε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς η υπηρεσία εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε. «Τέτοια ρητορική ευνοεί μόνο αυτούς που δεν θέλουν τη λύση των δύο κρατών, την οποία ο πρόεδρος Αμπάς έχει επανειλημμένα υποστηρίξει», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας, αφού υπογράμμισε την ιστορική ευθύνη της χώρας του για «το πιο αποτρόπαιο έγκλημα στην ανθρώπινη ιστορία», δήλωσε, αναφορικά με τις δηλώσεις Αμπάς, ότι το Βερολίνο «απορρίπτει κάθε σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος».

Μιλώντας σε συνεδρίαση του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου στη Ραμάλα της Δυτικής Oχθης, το βράδυ της Δευτέρας, ο 82χρονος ηγέτης των Παλαιστινίων αναγνώρισε ότι οι Εβραίοι της Ευρώπης «έπεφταν θύματα σφαγών κάθε 10 ή 15 χρόνια», από τον 19ο αιώνα μέχρι το Ολοκαύτωμα. Υποστήριξε όμως ότι αυτό «δεν οφειλόταν στη θρησκεία τους, αλλά μάλλον στην κοινωνική λειτουργία τους», η οποία «συνδεόταν με τις τράπεζες και την τοκογλυφία». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου κατηγόρησε τον Αμπάς για αντισημιτισμό. «Φαίνεται πως όταν γίνεσαι μια φορά αρνητής του Ολοκαυτώματος, είσαι για πάντα αρνητής του Ολοκαυτώματος», έγραψε στο Twitter. Ο εβραϊκής καταγωγής Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ, Ντέιβιντ Φρίντμαν, δήλωσε ότι ο Αμπάς «έπεσε χαμηλότερα από ποτέ».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή