«Ερυθρόλευκο» το πρώτο θρίλερ στο βόλεϊ

«Ερυθρόλευκο» το πρώτο θρίλερ στο βόλεϊ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνας αντάξιος ενός τελικού για το πρωτάθλημα ήταν το χθεσινό πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο τάι μπρέικ, με τους «Πειραιώτες» να κερδίζουν τους «Θεσσαλονικείς» με 3-2 και να κάνουν το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 βόλεϊ ανδρών. Τα σετ: 25-15, 17-25, 25-22, 22-25, 15-6. Το επόμενο ραντεβού ανάμεσα στις δύο ομάδες θα είναι την Κυριακή, στις 6 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη (19.00).

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ σε ρόλο θεατή. Οι γηπεδούχοι υπερίσχυαν σε όλους τους τομείς και οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να βρίσκονται σε… άλλο γήπεδο. O Μπέμε κυριαρχούσε στο μπλοκ, ενώ τα προσχήματα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» προσπαθούσε να σώσει ο Πελεκούδας. Με εντυπωσιακές επιθέσεις οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 1-0, με διαφορά (25-15) που δεν θύμιζε ντέρμπι.

Η εικόνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο σετ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να προηγήθηκε, ο Κουμεντάκης, όμως, με ένα σερί έφερε τον ΠΑΟΚ στη θέση του «οδηγού» και με τον Ουτσίκοφ να έχει την υπεροχή στο μπλοκ έγινε το 1-1.

Το τρίτο σετ δικαίωσε τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι για το παιχνίδι. Οι ξένοι των δύο ομάδων και ο Κουμεντάκης πρόσφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο «Μελίνα Μερκούρη». Η επικράτηση στο σετ του Ολυμπιακού έφερε και σε αυτή την περίπτωση τη «σφραγίδα» του Μπέμε.

Στο τέταρτο σετ, ο «Δικέφαλος» πήρε το προβάδισμα από την αρχή, με τον Ολυμπιακό να πιέζει αλλά να μην μπορεί να βρει λύση. Στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, ο ΠΑΟΚ προηγείτο με 4 πόντους. Με τον Ουτσίκοφ και τον Πελεκούδα για πρωταγωνιστές, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης διατήρησε τη διαφορά και έφτασε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με +5 πόντους. Τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με το πάθος των παικτών του Ντανιέλε Ρίτσι τους έδωσε το σετ και οδήγησαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Και εκεί οι αθλητές του ΠΑΟΚ σαν να… κατέρρευσαν. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Ανδρεάδη σε πρώτο χρόνο και με όπλο το μπλοκ άρχισε σιγά σιγά να χτίζει τη διαφορά, που διευρύνθηκε σε 13-4 και ο Οϊβάνεφ τελείωσε την αναμέτρηση με 15-6.

Το δεύτερο ματς θα διεξαχθεί την Κυριακή (19.00) στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή