Νέα Mercedes CLS, με δυναμικό χαρακτήρα

Νέα Mercedes CLS, με δυναμικό χαρακτήρα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την τρίτη γενιά της CLS, η Mercedes-Benz ενισχύει περισσότερο από ποτέ την αίγλη και τον μοναδικό χαρακτήρα αυτού του πρωτοποριακού μοντέλου. Εμφανισιακά, η τοξωτή γραμμή οροφής, οι επίπεδες γραμμές παραθύρων και το χαμηλωμένο πίσω μέρος της καμπίνας επιβατών ξεχωρίζουν.

TOY ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ταυτόχρονα, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της λογικής εξέλιξης της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Sensual Purity (αισθαντικής καθαρότητας): οι έντονες ακμές και γραμμές έχουν μειωθεί σημαντικά.

Το πολυτελές εσωτερικό της CLS Coupé εντυπωσιάζει με τις λιτές γραμμές και ακολουθεί τη φιλοσοφία της εξωτερικής σχεδίασης. Για μια συνολικά κομψή εμφάνιση, η κυματοειδής σχεδίαση εκτείνεται από τις μπροστινές μέχρι τις πίσω πόρτες, περιβάλλοντας και την κολόνα Β. Νέο χαρακτηριστικό του ατμοσφαιρικού φωτισμού αποτελούν τα φωτιζόμενα στόμια αεραγωγών που θυμίζουν τουρμπίνα αεριωθούμενου.

Για πρώτη φορά, η CLS Coupé είναι πενταθέσια. Εάν χρειαστεί, οι πλάτες των καθισμάτων μπορούν να αναδιπλώνονται προς τα κάτω σε αναλογία 40:20:40, επεκτείνοντας το πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 520 λίτρων.

Παρά τις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και τους μεγαλύτερους τροχούς του βασικού εξοπλισμού, η νέα CLS συγκαταλέγεται στους ηγέτες αεροδυναμικής της κατηγορίας της με τιμή Cd ίση με 0,26. Χάρη στο πακέτο Ακουστικής Ανεσης με πολυστρωματικά τζάμια ασφαλείας, το coupé προσφέρει την υψηλή αεροακουστική άνεση που χαρακτηρίζει μία Mercedes.

Η τρίτη γενιά της Mercedes-Benz CLS εξοπλίζεται με νέους κινητήρες, με τρία εξακύλινδρα μοντέλα διαθέσιμα κατά την παρουσίαση στην αγορά:

• CLS 350 d 4MATIC (286 ίππων και 600 Nm, κατανάλωση καυσίμου σε μεικτό κύκλο: 5,6 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μεικτό κύκλο: 148 g/km).

• CLS 400 d 4MATIC (340 ίππων και 700 Nm, κατανάλωση καυσίμου σε μεικτό κύκλο: 5,6 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μεικτό κύκλο: 148 g/km).

• CLS 450 d 4MATIC (367 + 22 ίππους, κατανάλωση καυσίμου σε μεικτό κύκλο: 7,8 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μεικτό κύκλο: 178 g/km).

Ο νέος συστηματικά εξηλεκτρισμένος εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας με EQ Boost (ενσωματωμένη μίζα-δυναμό) και ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 48 V τροφοδοτεί την CLS 450 4MATIC.

Τέλος, το μοντέλο Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ (κατανάλωση καυσίμου σε μεικτό κύκλο 8,7 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μεικτό κύκλο 200 g/km) συνδυάζει σπορ σχεδίαση με δυναμικές επιδόσεις και υψηλή αποδοτικότητα. Το βασικό της εξάρτημα είναι ένας νέος, εξηλεκτρισμένος 3λιτρος κινητήρας με διπλή υπερπλήρωση και ηλεκτρικό βοηθητικό συμπιεστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή