Ευχαριστίες προς τις ελληνικές αρχές από τον 38χρονο Τούρκο μετά την απέλασή του

Ευχαριστίες προς τις ελληνικές αρχές από τον 38χρονο Τούρκο μετά την απέλασή του

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αδριανούπολη επέστρεψε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Μουσά Αλερίκ, ο 38χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη στον Εβρο για παράνομη εισβολή στο ελληνικό έδαφος.

Η διοικητική διαδικασία απέλασής του, που ξεκίνησε αμέσως μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας, ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου και λίγες ώρες αργότερα ο Τούρκος παραδόθηκε από Έλληνες αστυνομικούς στην τουρκική πλευρά.

Η παράδοση έγινε στο Τελωνείο των Καστανιών Έβρου.

Όπως μετέδωσε το evros-news.gr, στην απέναντι πλευρά, τον 38χρονο Τούρκο δημοτικό υπάλληλο ανέμεναν αρκετοί δημοσιογράφοι, ο δήμαρχος Αδριανούπολης, τοπικοί φορείς και τα μέλη της οικογένειάς του.

Το δικαστήριο Ορεστιάδας είχε επιβάλει στον Αλερίκ ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ ενώ είχε κατάσχει και τον εκσκαφέα με τον οποίο ο 38χρος είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα ενώ εκτελούσε, όπως υποστήριξε, αγροτικές εργασίες.

Ανακουφισμένος ο Μουσά Aλερίκ αμέσως μετά την παράδοσή του από τους Ελληνες αστυνομικούς στις τουρκικές αρχές, βρέθηκε κατευθείαν στις αγκαλιές των οικείων του που τον ανέμεναν επί τουρκικού εδάφους, στο τελωνείο των Καστανιών Έβρου.

Ο Αλερίκ εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς τις ελληνικές Αρχές:

«Εξαιτίας ενός λάθους πέρασα στην περιοχή τους. Έτσι είναι. Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν καλά, σα να ήμουν μουσαφίρης. Τόσο η ελληνική Δικαιοσύνη όσο και η αστυνομία κατάλαβαν ότι έχω δίκιο.

Επειδή δεν έχω κάνει κάποιο λάθος. Εγώ δεν έχω κάνει κάτι χωρίς άδεια. Γι’ αυτό το λόγο και με συγχώρησαν. Πραγματικά  μου φέρθηκαν πολύ καλά. Ακόμα και αν δεν είναι ξενοδοχείο (σσ : εννοεί το κρατητήριο) πραγματικά από την αστυνομία και όλοι, μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου έφερναν και το φαγητό μου…»

Ο πατέρας του, Ναντίν Αλερίκ, χαρούμενος και αυτός ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην απελευθέρωσή του γιου του ενώ και ο δήμαρχος της Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν ευχαρίστησε την ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνοντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα συνεχίσουν σε καλό επίπεδο…

Ευχαρίστησε, τέλος, για το ενδιαφέρον τους το τουρκικό ΥΠΕΞ αλλά και τις ελληνικές αρχές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή