ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμπανάκι Βίτσα για το προσφυγικό: Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την ανησυχία του για τις αυξανόμενες προσφυγικές ροές εξέφρασε ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στη Βουλή, όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης βίζας.

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι το υπουργείο στο οποίο προΐσταμαι, θα περάσει δύσκολες στιγμές, όπως άλλωστε και τα συναρμόδια υπουργεία, στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ., Βίτσας  και έκανε λόγο για αύξηση των προσφυγικών- μεταναστευτικών ροών το 2018, με μεγαλύτερη τον Απρίλιο, καθώς στα νησιά και τον Έβρο καταγράφηκαν 6.632 νέες αφίξεις.

Οπως επεσήμανε ο υπουργός, η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αντιμετωπίσει τρία θέματα:

Πρώτον, το πώς κινητοποιείται η Ε.Ε. «δεδομένου ότι η κατάσταση δεν είναι ίδια με αυτή των προηγούμενων μηνών», δεύτερον τους τρόπους με τους οποίους θα δημιουργηθούν δίαυλοι με την Τουρκία «ώστε να λάβει κι αυτή τα μέτρα της όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα», και τρίτον να μην αντιμετωπιστεί η κατάσταση «σηκώνοντας τα χέρια ψηλά ή δρώντας με κατεπείγουσα λογική».

Πάντως, ο κ. Βίτσας γνωστοποίησε ότι τις πρώτες ημέρες του  Μαϊου υπήρξε μείωση των ροών, ιδίως στα χερσαία σύνορα, κάτι το οποίο -όπως είπε- «παρακολουθούμε και με τη βοήθεια της Ε.Ε. προσπαθούμε να εκτιμήσουμε».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ