Μαρτίνς: Πειθαρχία και σεβασμός στον σύλλογο

Μαρτίνς: Πειθαρχία και σεβασμός στον σύλλογο

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα συστατικά της επιτυχίας ανέλυσε χθες ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στα γραφεία της πειραϊκής εταιρείας στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Ο 47χρονος Πορτογάλος τεχνικός είπε με έμφαση πως θέλει οι παίκτες του να δίνουν και την ψυχή τους στο γήπεδο, προσφέροντας παράλληλα ελκυστικό θέαμα. «Θέλουμε να έχουμε ποιότητα και να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, αυτή είναι η υποχρέωση απέναντι στους φιλάθλους μας. Επειδή όμως μπορεί να υπάρξουν και ματς που αυτό δεν θα είναι εφικτό, θέλω σίγουρα σε κάθε ματς να δίνουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο», είπε χαρακτηριστικά ο Μαρτίνς.

Αποκάλυψε πως η πρώτη του επαφή για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «Πειραιωτών» ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν και είχε μιλήσει με τον σύμβουλο στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ. Εν συνεχεία διευκρίνισε πως θα γίνουν αλλαγές στο δυναμικό: «Είναι λογικό μετά από μια χρονιά που δεν είναι καλή να γίνονται αλλαγές. Δεν θα είναι όμως τόσες πολλές, γιατί υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ που έχουν ποιότητα. Στόχος μας, βέβαια, είναι να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κορυφή. Δεν είχα συνάντηση με κάποιον από τους προηγούμενους προπονητές. Αποφάσισα να μείνω στην δική μου εκτίμηση, παρακολουθώντας την ομάδα».

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε πως η ομάδα του Πειραιά αναζητεί ποδοσφαιριστές σε πολλές χώρες. Αναφορικά με το θέμα των δανεικών παικτών είπε πως οι Τσιμίκας, Σιώπης, Μανθάτης και Σάλιακας θα επιστρέψουν στον Ολυμπιακό, ενώ κοντά του θα έχει και τον επιθετικό του ΟΦΗ Δημήτρη Μάνο.

Αναλύοντας την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του, τόνισε: «Γνωρίζω καλά τη φιλοσοφία του συλλόγου. Αυτό χάθηκε τη φετινή χρονιά. Να παίζουμε με δύναμη και συγκέντρωση. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοί μας είναι δυνατοί, αλλά είμαι έτοιμος. Ξέρω τι περιμένουν ο κόσμος και η ομάδα από μένα. Είμαι έτοιμος. Θέλω να παίζουμε καλά και με προσωπικότητα. Θέλουμε μια ομάδα που θα έχει τον έλεγχο στα παιχνίδια. Χρειάζεται πολλή δουλειά και συγκέντρωση».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο κομμάτι της πειθαρχίας στα αποδυτήρια: «Η πειθαρχία είναι πολύ σημαντική και οι παίκτες θα σέβονται τον σύλλογο. Συμπεριφορές που δεν θα επιτρέπονται θ’ αντιμετωπίζονται άμεσα. Οι παίκτες που είναι στην ομάδα πρέπει να αντιπροσωπεύουν τον σύλλογο».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ καλωσόρισε τον Μαρτίνς στον Ολυμπιακό: «Είναι μια μέρα που είμαστε όλοι μαζί για να υποδεχθούμε τον νέο προπονητή της ομάδας, Πέδρο Μαρτίνς. Ηταν σπουδαίος παίκτης πριν γίνει προπονητής. Εχει συνεργαστεί με σπουδαία κλαμπ και είναι επιτυχημένος».

Στη Σταντάρ Λιέγης θα παραμείνει ο Κώστας Λαΐφης. Η ομάδα του Βελγίου αποφάσισε να καταβάλει 1,8 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Κύπριου αμυντικού, ο οποίος την προηγούμενη διετία έπαιζε με τη μορφή δανεισμού από τους «ερυθρόλευκους».

Σε χθεσινή συνέντευξή του σε μέσα ενημέρωσης της Σερβίας, ο Ούρος Τζούρτζεβιτς δήλωσε πως δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους «Πειραιώτες» έως το 2021: «Τώρα ενδιαφέρομαι μόνο για τον Ολυμπιακό. Περιμένω την επόμενη αγωνιστική περίοδο να πάρω περισσότερες ευκαιρίες και να αποδείξω στον εαυτό μου τι μπορώ να κάνω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή