Φίλης: Νέα μείωση συντάξεων θα σημαίνει διάλυση οικογενειών

Φίλης: Νέα μείωση συντάξεων θα σημαίνει διάλυση οικογενειών

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άρση της μείωσης τον συντάξεων θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης ανέφερε σε συνέντευξη του ο Νίκος Φίλης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 «οι συντάξεις δεν πρέπει να μειωθούν γιατί περαιτέρω μείωση σημαίνει διάλυση και των οικογενειών που ζουν με τη σύνταξη του παππού» και πρόσθεσε πως η άρση των μειώσεων «θα έπρεπε να είναι μέρος της διαπραγμάτευσης».

«Η επιμονή για περικοπή συντάξεων που είναι αίτημα του ΔΝΤ και την επέβαλαν στην κυβέρνηση είναι μια επιμονή που ικανοποιεί μια ακραία ιδεοληψία των δανειστών» σχολίασε.

Ο κ. Φίλης τόνισε ακόμη πως είναι απαραίτητη η σύγκλιση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη όσο αφορά την οικονομική ανάπτυξη.

«Αν η Ευρώπη τρέχει με 2,5% κι εμείς πηγαίνουμε με 1,5% είναι μεγάλο πρόβλημα».

Σχολιάζοντας το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο ανέφερε, «πράγματι γυρνάμε μια σελίδα σε χαλαρότερη αλλά μεγαλύτερη επιτήρηση από Ιρλανδία και Πορτογαλία» και διευκρίνισε ότι μιλά για την «καλύτερη δυνατή» και όχι για «καθαρή» έξοδο.

Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε ακόμη, «σκληρότερη λιτότητα» το υπερπλεόνασμα λέγοντας ότι «αυτό οδηγεί σε υφεσιακά φαινόμενα».

«Δεν μπορούμε να έχουμε υπερπλεονάσματα αλλά αν έχουμε γιατί να πάμε σε μείωση συντάξεων;»

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη για τα ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε πως «αν τα έλεγε αυτά ένας υπουργός θα ήταν λόγος παραίτησης, αυτό δεν μπορείς να τον ελέγξεις».

Μιλώντας για τον κυβερνητικό εταίρο τη δήλωσε: «κάναμε μια επιλογή τους με βάση τα διακυβεύματα του Σεπτεμβρίου του 2015» και πρόσθεσε πως «οι εκλογές θα δώσουν μια νέα πολιτική πραγματικότητα και τότε θα μιλήσουμε».

«Η συμφωνία με τους ΑΝΕΛ έχει ως όριο τις εκλογές» ανέφερε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή