Ας επιστρέψουν… «ρετσινωμένοι»

Ας επιστρέψουν… «ρετσινωμένοι»

Κύριε διευθυντά

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο. Μου έκανε κατάπληξη ότι ουδέν από τα πνευματικά ιδρύματα της χώρας ή τις επιστημονικές ενώσεις δεν εξέφρασε τη διαφωνία του και τη δυσφορία του για την καρατόμηση του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή. Ας το κάνει ένας ταπεινός καθηγητής όπως εγώ.  Τον καθηγητή δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Ισως έχουμε ανταλλάξει κάποιο e-mail. Το γεγονός είναι ότι τον αναγνωρίζει και τον τιμά ο επιστημονικός χώρος Ευρώπης και Αμερικής. Φαντάζομαι ότι η απώλειά του για την Ελλάδα εξαιτίας του κατεστημένου τούτης της χώρας, αντισταθμίζεται από τον διορισμό του σερβιτόρου στη θέση συμβούλου του πρωθυπουργού. Τώρα κοιμάμαι ήσυχος. Ποια κατάρα κρέμεται πάνω από τη χώρα; Πρώην υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά».

Η σημερινή κυβέρνηση απομακρύνει τους αρίστους. Ελπίζω ότι οι μαθητές μου που σπούδασαν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό να επιστρέψουν «ρετσινωμένοι». Οπως είπε και ο ποιητής στις αρχές του αιώνα:

«Ω! Ελλάς Ελλήνων χώρα Τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα»

Παν. Παπαχρηστου, Φυσικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή