Η αποστροφή Τσίπρα αποκάλυψε το δίπολο με το οποίο θα πάει σε εκλογές

Η αποστροφή Τσίπρα αποκάλυψε το δίπολο με το οποίο θα πάει σε εκλογές

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νέα… διαιρετική τομή με την οποία θα πάει στις επόμενες εκλογές «αποκάλυψε» ο Αλέξης Τσίπρας με μία χαρακτηριστική αποστροφή του στην χθεσινή ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.Ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση, αφού μίλησε για «τομές που έρχονται»  στην «μετά το μνημόνιο εποχή»  υπογράμμισε ότι οι διαχωριστικές γραμμές «μετατοπίζονται πια ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση».Πρόκειται ουσιαστικά για ένα από τα βασικά δίπολα που θα επιχειρήσει να στήσει η κυβέρνηση στις επόμενες κάλπες όποτε και αν έρθουν αυτές. 

Ο πρωθυπουργός φρόντισε να μεταφέρει το διακύβευμα και σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών αναφέροντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινητοποιήσει από τώρα όλες του τις δυνάμεις για τη δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο. Με μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό. Με μέτωπο στον ακροδεξιό λαϊκισμό».

Η τοποθέτηση έρχεται σε ένα σημείο όπου η μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ έχει πάρει μορφή χαρακωμάτων και το Μαξίμου επιδιώκει να πιέσει το ΚΙΝΑΛ για συνεργασία, κάτι που απορρίπτεται μετ' επιτάσεως από την Χαρ. Τρικούπη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σε πρόφατο non paper το Κίνημα κατηγόρησε ευθέως το Μαξίμου για σχέδιο διάσπασης του κόμματος και προσπάθεια να καπηλευτεί τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο στον οποίο δεν ανήκει. Το γεγονός πάντως πως το δίπολο «πρόοδος – συντήρηση» αποτέλεσε διαχρονικά μία μεγάλη διαιρετική τομή στην πορεία του Ανδρέα Παπανδρέου, δείχνει πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να καρπωθεί κομμάτι της κληρονομιάς του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή