Σάλος με σεξιστικό φυλλάδιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αργεντινής ενόψει Μουντιάλ

Σάλος με σεξιστικό φυλλάδιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αργεντινής ενόψει Μουντιάλ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές επικρίσεις έχει προκαλέσει φυλλάδιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αργεντινής (AFA), με το οποίο δίνει οδηγίες στους δημοσιογράφους για το «πώς να φλερτάρουν μία Ρωσίδα», ενόψει του Μουντιάλ του καλοκαιριού.

H AFA συνιστά στους δημοσιογράφους που πρόκειται να επισκεφθούν τη Μόσχα να «φαίνονται καθαροί, να μυρίζουν όμορφα και να ντύνονται ωραία» ώστε να εντυπωσιάζουν τις Ρωσίδες και τους παρακινεί να συμπεριφέρονται στις γυναίκες σαν να είναι «κάποιος που αξίζει».

Οι οδηγίες προκάλεσαν κατακραυγή στα social media και η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να τις αποσύρει.

Απολογήθηκε δε ότι επρόκειτο για εσωτερικό λάθος και ότι το επίμαχο απόσπασμα τυπώθηκε κατά λάθος.

Σύμφωνα πάντως με όσα πρόλαβαν να διαρρεύσουν στα κοινωνικά δίκτυα, οι οδηγίες της Ομοσπονδίας φαίνονταν να είναι καλά οργανωμένες, ως περιεχόμενο, καθώς χωρίζονταν σε κεφάλαια και συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.

Από την αρχή ακόμη του κειμένου, ο συντάκτης του ήτγαν ξεκάθαρος: «Επειδή οι Ρωσίδες είναι όμορφες, πολλοί άνδρες τις θέλουν απλά για κρεβάτι».

Και οι οδηγίες συνεχίζουν: «Πιθανόν να το επιθυμούν και αυτές, αλλά οι γυναίκες είναι πρόσωπα που θέλουν να νιώθουν σημαντικές και μοναδικές».

«Μην ρωτάτε ανόητες ερωτήσεις για το σεξ. Για τους Ρώσους, το σεξ είναι κάτι προσωπικό και δεν συζητείται δημοσίως», προστίθεται σε άλλο σημείο. 

Το φυλλάδιο προειδοποιεί επίσης τους άνδρες δημοσιογράφους για την ιδιοσυγκρασία των Ρωσίδων: «Οι Ρωσίδες αρέσκονται να παίρνει την πρωτοβουλία ο άνδρας.  Εάν δεν έχετε εμπιστοσύνη πρέπει να εξασκηθείτε στο να μιλάτε στις γυναίκες».

«Να θυμάστε ότι πολλές Ρωσίδες δεν γνωρίζουν πολλά για τη χώρα μας, είστε λοιπόν καινούριοι και διαφορετικοί, και αυτό  είναι το πλεονέκτημά σας έναντι των Ρώσων»

Τέλος οι οδηγίες της Αργεντίνικης Ομοσπονδίας προτρέπει τους δημοσιογράφους να είναι επιλεκτικοί :

«Κανονικά, οι Ρωσίδες ενδιαφέρονται για σημαντικά πράγματα αλλά βεβαίως θα βρείτε και εκείνες που νοιάζονται μόνο για υλικά πράγματα, όπως τα λεφτά ή αν είστε όμορφος. Αλλά μην ανησυχείτε. Υπάρχουν πολλές όμορφες γυναίκες στη Ρωσία και δεν είναι όλες για εσάς. Να είστε επιλεκτικοί».

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή