AUDEMARS PIGUET Millenary Hand-wound

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Audemars Piguet είναι από τις ωρολογοποιίες που συμπεριφέρονται στο γυναικείο κοινό τους με σοβαρότητα και απόλυτο σεβασμό. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί δεν αρκείται να δημιουργεί ρολόγια που έχουν άψογη εξωτερική εμφάνιση –ντελικάτες κάσες, κομψά καντράν, πολύτιμους λίθους, φίνα λουράκια– αλλά στο εσωτερικό τους κρύβουν κάποιον αδιάφορο quartz μηχανισμό. Για την Audemars Piguet η καρδιά του ρολογιού είναι πολύ σημαντικό πράγμα και το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι γυναίκες που γνωρίζουν και ξέρουν να εκτιμήσουν έναν μηχανικό μηχανισμό υψηλής ωρολογοποιίας. Απόδειξη η συλλογή Millenary, η οποία, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς από την πρώτη ματιά, δεν ακολουθεί την πεπατημένη στα γυναικεία ρολόγια.

AUDEMARS PIGUET Millenary Hand-wound-1

Το πρώτο πράγμα που προσέχει κάποιος στο Millenary Hand-wound είναι η κάσα από ροζ χρυσό 18Κ με σατινέ και γυαλιστερή υφή και το ασυνήθιστο οριζόντιο οβάλ σχήμα.

AUDEMARS PIGUET Millenary Hand-wound-2

Διακοσμημένη περίτεχνα με 116 διαμάντια τόσο στη στεφάνη όσο και στους βραχίονες, έχει διάμετρο 39,5 mm και πάχος 9,8 mm και η κορόνα της φέρει ένα cabochon από ροζ ζαφείρι.

AUDEMARS PIGUET Millenary Hand-wound-3

Το δεύτερο πράγμα που τραβά την προσοχή είναι το πολλαπλών επιπέδων καντράν: η ώρα και τα λεπτά εμφανίζονται σε έναν παράκεντρο δίσκο από λευκό φίλντισι, με ευμεγέθεις λατινικούς αριθμους ενώ ένα δεύτερο βοηθητικό καντράν φιλοξενεί τα μικρά δευτερόλεπτα. Το αριστερό τμήμα της πρόσοψης του ρολογιού αποκαλύπτει μέρος του μηχανικού μηχανισμού και κυρίως την καρδιά του, δηλαδή τον τροχό του μπαλανσιέ, ο οποίος πάλλεται μπροστά στα μάτια μας, κάτω από μία γέφυρα από ροζ χρυσό. Οι επιφάνειες του μηχανισμού έχουν ωραίο φινίρισμα σε μοτίβο Côtes de Genève.

AUDEMARS PIGUET Millenary Hand-wound-4

Ο Calibre 5201 είναι ειδικά φτιαγμένος για τα μοντέλα Millenary, αφού ακολουθεί το οβάλ σχήμα και την εργονομία της κάσας. Είναι κουρδιστός, με συχνότητα 3 Hz, διαθέτει 157 εξαρτήματα και ενεργειακή αυτονομία 49 ωρών.

AUDEMARS PIGUET Millenary Hand-wound-5

Οι σχεδιαστές και οι ωρολογοποιοί της Audemars Piguet χρειάστηκαν τρία χρόνια έρευνας και ανάπτυξης για να δημιουργήσουν αυτό το μικρό μηχανικό επίτευγμα. Δείτε την καρδιά του Millenary Hand-wound να πάλλεται στο video που ακολουθεί…

Το AUDEMARS PIGUET Millenary Hand-wound κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές από ροζ ή λευκό χρυσό 18Κ, με λουράκια από δέρμα αλιγάτορα σε πολλά χρώματα ή με ένα πολύ ωραίο πλεκτό μπρασελέ στο μέταλλο της κάσας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή