Απεβίωσε ο ιδρυτής της Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης

Απεβίωσε ο ιδρυτής της Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ο αυτοδημιούργητος Κρητικός που βρισκόταν πίσω από την επιτυχία των αεροπορικών Aegean και Olympic Air αλλά και της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Autohellas – Hertz που απλώνεται στα Βαλκάνια, την Ουκρανία και την Κύπρο, καθώς και της εταιρείας λιανικής αυτοκινήτων Autotechnica Velmar.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και τα τελευταία χρόνια ήταν ο πρωτεργάτης της ώθησης του τουρισμού των γκόλφερ στην Ελλάδα, ως εμπνευστής και δημιουργός του 1ου διεθνούς τουρνουά «Aegean Airlines Pro – Am», ενώ έφτιαξε ένα γήπεδο διεθνών προδιαγραφών για το άθλημα στη Χερσόνησο της Κρήτης, το «Crete Golf Club».

Είχε ξεκινήσει τη δραστηριότητά του στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1961. Στα 57 χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, προσέφερε στην Ελλάδα ένα δίκτυο επιχειρήσεων, από το οποίο ωφελήθηκε το κοινωνικό σύνολο όχι μόνον με χιλιάδες θέσεις εργασίας αλλά και από την οικοδόμηση μιας θετικής εικόνας για τη χώρα μας και τις δυνατότητες του ανθρωπίνου δυναμικού της, τόσο στην εποχή της άνθησης όσο και στην περίοδο της κρίσης.

Η ανακοίνωση της Aegean

To Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της AEGEAN εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της εταιρίας μας, Θεόδωρου Βασιλάκη.

O Προέδρος μας ήταν για όλους μας η πηγή έμπνευσης από την πρώτη πτήση, τον πρώτο μας επιβάτη μέχρι σήμερα.

Οι αξίες που πρέσβευε, όσο και το όραμά του θα συνεχίσουν να μας οδηγούν.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης έφυγε από τη ζωή, σήμερα Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, σε ηλικία 78 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 στις 12:30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στην Κηφισιά.

Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης : ALPHA BANK IBAN: GR03 0140 1010 1010 0210 1161 787

Η ανακοίνωση της Autohellas

To Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της Autohellas εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Προέδρου της εταιρίας μας, Θεόδωρου Βασιλάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, σε ηλικία 78 ετών.

Η Autohellas αποτέλεσε για εκείνον το  πρώτο του σημαντικό επιχειρηματικό βήμα αλλά κυρίως τη στέρεα βάση μια μακράς  πορείας που του επέτρεψε να αναπτύξει τον σημερινό Όμιλο Θ. Βασιλάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή