Το προφίλ του Ελληνα δράστη που σκότωσε τους συμμαθητές του στο Τέξας

Το προφίλ του Ελληνα δράστη που σκότωσε τους συμμαθητές του στο Τέξας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως έναν άνθρωπο που είχε ενδιαφέρον για τα όπλα αλλά και για πολεμικά παιχνίδια προσομοίωσης περιγράφουν τον 17χρονο δράστη της επίθεσης στο σχολείο του Τέξας συμμαθητές του.

Ωστόσο, διευκρινίζουν ότι ο Ελληνας Δημήτριος Παγουρτζής, αν και πολύ σπάνια αναφερόταν στον εαυτό του, ουδέποτε είχε μιλήσει για την πρόθεσή του να σκοτώσει οποιονδήποτε.

Πάντως, ένας εκ των συμμαθητών του με το όνομα Τρίστεν Πάτερσον σημείωσε ότι υπήρχαν φορές που έμπαινε στην αίθουσα φερόμενος λίγο περίεργα ή σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 

Το προφίλ του Ελληνα δράστη που σκότωσε τους συμμαθητές του στο Τέξας-1

Οπως έγινε γνωστό ο δράστης είχε στην κατοχή του μία καραμπίνα και ένα περίστροφο και όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας και τα δύο ανήκαν στον πατέρα του. Επίσης, είχε κατασκευάσει και διάφορους εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπως βόμβες μολότοφ.

Φωτογραφίες σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης που φέρονταν να ανήκουν στον 17χρονο απεικόνιζαν όπλα, ένα μαχαίρι, ένα μπλουζάκι με την φράση «γεννημένος για να σκοτώνω» αλλά και ένα μπουφάν με σύμβολο των Ναζί. 

Οπως μεταδίδει το USATODAY οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί απενεργοποιήθηκαν αμέσως μετά το συμβάν. 

Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Αμποτ δήλωνε ότι οι πληροφορίες που βρέθηκαν στον υπολογιστή του άφηναν να εννοηθεί ότι όχι μόνο ήθελε να σκοτώσει άλλους αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. «Στο τέλος δείλιασε και παραδόθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης.

Το προφίλ του Ελληνα δράστη που σκότωσε τους συμμαθητές του στο Τέξας-2

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο δράστης εισέβαλε σε αίθουσα την ώρα του μαθήματος, φώναξε «έκπληξη» και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί. 

Τέλος, ήταν μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του σχολείου και χορευτικής ομάδας ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας. 

Ιερέας της εκκλησίας πάντως δήλωσε πως επρόκειτο για ένα ήρεμο αγόρι και πως ποτέ κανείς δεν θα φανταζόταν ότι θα έπραττε κάτι τέτοιο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή