Η παύση της ισόβιας υπερορίας

Η παύση της ισόβιας υπερορίας

Κύριε διευθυντά

Στη μικρή αναδρομή, που έκανε η «Κ» στο φύλλο της Κυριακής 13 Μαΐου 2018, στα γεγονότα που συνδέονται με τον πρίγκιπα Ανδρέα και την οποία υπογράφει ο κ. Δημήτρης Αθηνάκης, αναφέρεται: «Το 1935 είχε αποκατασταθεί ο στρατιωτικός του βαθμός».

Επ’ αυτού θα ήθελα να παρατηρήσω ότι η αποκατάσταση δεν έγινε το 1935 αλλά το 1936 και δεν αφορούσε μόνο στον στρατιωτικό βαθμό του πρίγκιπα.

Συγκεκριμένα, με τον αναγκαστικό νόμο που εκδόθηκε την 21 Ιανουαρίου 1936 και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Α΄, αριθ. φύλλου 38 της 22 Ιανουαρίου 1936: «Εξηφανίσθη η από 19 Νοεμβρίου 1922 απόφασις του εν Αθήναις εκτάκτου Επαναστατικού Στρατοδικείου, δι’ ης επεβλήθη εις την Α.Β.Υ. τον Βασιλόπαιδα Ανδρέαν η ποινή της ισοβίου υπερορίας και της εκ του βαθμού του εκπτώσεως». Εκτός λοιπόν ότι αποκατεστάθη ο στρατιωτικός βαθμός, έπαυσε να ισχύει και η ισόβιος υπερορία.

Ματθαιος Μ. Δημητριου, Πλοίαρχος Π.Ν. ε.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή