Βίαιο επεισόδιο σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη (Βίντεο)

Βίαιο επεισόδιο σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη (Βίντεο)

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρό περιστατικό εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος της πόλης δέχθηκε φραστική και σωματική επίθεση κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Βίαιο επεισόδιο σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη (Βίντεο)-1

Ο κ. Μπουτάρης μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας μετέβη στον Λευκό Πύργο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για την τελετή υποστολής της σημαίας από ένα ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Εκείνη τη στιγμή, συγκεντρωμένοι στο σημείο άρχισαν να τον προπηλακίζουν απρόκλητα, ζητώντας του να αποχωρήσει.

Στη συνέχεια μάλισταγ μεγάλη μερίδα αυτών κινήθηκε απειλητικά εναντίον του κ. Μπουτάρη προσπάθώντας να βιαιοπραγήσουν εναμντίον του ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές και στο αυτοκίνητό του.

Βίαιο επεισόδιο σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη (Βίντεο)-2

Ο κ. Μπουτάρης φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και με μεγάλη δυσκολία, καθώς ακόμη και κατα τη διάρκεια της εσπευσμένης αποχώρησής του, κάποια έτρεχαν πίσω του με σκοπό να τον χτυπήσουν.

Μάλιστα κάποια στιγμή ο κ. Μπουτάρης έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος. 

Βίαιο επεισόδιο σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη (Βίντεο)-3

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο της πόλεως προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

«Αθλια, απαράδεκτη και άνανδρη» χαρακτηρίζει την επίθεση και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα. Η κ. Γούλα, η οποία συνόδευε τον κ. Μπουτάρη στις εκδηλώσεις, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μεταφέρει τις στιγμές της επίθεσης σε βάρος του δημάρχου.

«Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Είχαν πρόθεση να του κάνουν κακό και φαινόταν, γιατί τον χτυπούσαν και στο κεφάλι. Χτύπησαν και εμένα και τους αστυνομικούς που τον προστάτευαν. Και όταν φτάσαμε στο αυτοκίνητο, κλωτσούσαν την πόρτα, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι». «Ηταν απροστάτευτος. Στο χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και διοργανωτής ούτε για δείγμα», συμπλήρωσε. 

«Όσοι συμμετείχαν στα σημερινά επεισόδια δεν εκφράζουν καμία αγανάκτηση. Εκφράζουν μία παραβατική συμπεριφορά απόλυτα καταδικαστέα. Ήμουν δίπλα στον δήμαρχο από την αρχή των επεισοδίων. Προσπάθησα μαζί με πολλούς από εμάς να ηρεμήσουμε τα πνεύματα, αλλά χωρίς επιτυχία όπως φαίνεται», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης – Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος ήταν παρών στα επεισόδια, δίπλα στον Γιάννη Μπουτάρη

Ο αντιδήμαρχος απευθύνει έκκληση στους Πόντιους τονίζοντας πως «δεν μας εκφράζουν τέτοιες ενέργειες. Δεν τιμούν κανέναν και κυρίως προσβάλουν την ημέρα. Είναι χρέος μας να μην ξεχάσουμε». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή