Τέξας: «Ο γιος μου ήταν θύμα μπούλινγκ, πονάω για τα παιδιά που έφυγαν», λέει ο πατέρας του 17χρονου

Τέξας: «Ο γιος μου ήταν θύμα μπούλινγκ, πονάω για τα παιδιά που έφυγαν», λέει ο πατέρας του 17χρονου

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται ο γιος μου είναι για την οικογένεια του, να αγκαλιάσει τις αδερφές του», είπε ο πατέρας του 17χρονου που σκότωσε τους συμμαθητές του σε σχολείο του Τέξας.

Μιλώντας στον Alpha ο πατέρας του Δημήτρη Παγουρτζή μετέφερε τα όσα είπε ο γιος του κατά την επίσκεψή του στις φυλακές.

«Μας είπε συγγνώμη που μας ανακάτεψε τόσο πολύ και δεν ήθελε να δείξει το πρόσωπό του μπροστά μου. Δεν ήταν το παιδί αυτό που λένε στην τηλεόραση. Στο τέλος κράτησε και την ψυχραιμία του, από την οποία έδωσε και λίγη δύναμη στη μάνα του και μας είπε ότι μας αγαπάει και θα μας αγαπάει για πάντα», είπε ο πατέρας του 17χρονου. 

Στο ερώτημα τι είναι αυτό που τον ώθησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη απάντησε πως «το παιδί το πείραζαν, πρέπει να το χτύπησαν, του έκαναν μπούλινγκ πολλοί, όχι ένας, γιατί δεν ήταν αδύνατο παιδί, ήταν γερό. Μάλλον η βία ήταν από πολλά άτομα, "φτιαγμένη" βία».

Σχετικά με όσα γράφονται για το ότι μια κοπέλα που ήταν μεταξύ των θυμάτων, είχε απορρίψει τις ερωτικές του προτάσεις, ο πατέρας του είπε «νομίζω τα είχε με την κοπέλα και του έκαναν μπούλινγκ, κάτι έγινε εκεί, γι αυτό έγινε κι αυτό. Και να το έκαναν επίτηδες το μπούλινγκ, αυτοί δηλαδή να το έπιασαν στη γωνία και τέτοια. Πήγαιναν και θα το κοροίδευαν και μπορεί και μπροστά στην κοπέλα αυτά, για αυτό πρέπει να έγινε αυτό που έγινε. Το αγόρι μου δεν είναι άνδρας είναι παιδί, δεν μπορούμε να τα ρίξουμε όλα στο παιδί, είναι κι άλλοι υπεύθυνοι κι αυτοί που έκαναν μπούλινγκ και αυτοί που άφησαν το παιδί να μπει μέσα», είπε. 

Οσο για τις ευθύνες που επιρρίπτουν κάποιοι στον πατέρα και για τη σχέση που είχε με τα όπλα, ο ίδιος απάντησε: «Τι να πω και σε ποια να απαντήσω σε αυτά που λένε αυτοί; Αυτό είναι ψέματα, απλώς είχα το χόμπι γιατί ήμουν ναυτικός ψάρευα και στο κυνήγι αλλά αυτό το έχω σταματήσει εδώ και 20 χρόνια και μπορώ να το αποδείξω. 

Στο ερώτημα αν είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά είπε πως «τις τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν συνέχεια με το παιδί, δεν πήγαινα στη δουλειά δεν αισθανόμουν να πάω λες και ήξερα τι θα γίνει».

Εξάλλου, ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων λέγοντας πως πονάει πρώτα για τα παιδιά που χάθηκαν.

«Και ζητάω πάλι συγγνώμη για αυτή την κοπέλα, ποιος βγήκε από εκεί και είπε ότι πήγε ο Δημήτρης και δεν τον ήθελε και αυτά και πήγαν και το είπαν στο σχολείο. Εφόσον το είπαν στο σχολείο ήταν υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουν την οικογένεια ότι υπάρχει πρόβλημα. 

Είναι άδικο αυτό που γίνεται και για τα παιδιά που χάθηκαν πρώτα. Πονάω για όλα τα παιδιά και για τα παιδιά που έφυγαν πονάω. Δεν έφταιγαν τα παιδιά, άλλοι ήταν που έκαναν τη δουλειά. Δεν έκαναν αυτά τα παιδιά τα άγια. Πήγα στο σπίτι και δίπλα, οι γείτονες έχουν κηδεία. Εχουν κηδεία για το παιδί που έχασαν οι γονείς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή