Ανηγμένο νησιωτικό μεταφορικό ισοδύναμο

Ανηγμένο νησιωτικό μεταφορικό ισοδύναμο

Κύριε διευθυντά

Μέσα Απριλίου, σε διεθνή διημερίδα παρακολούθησα μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου να μιλάει για «Το Ανηγμένο Νησιωτικό Μεταφορικό Ισοδύναμο: Από τη Θεωρία στην Πράξη». Βρήκα την παρουσίασή της από κάθε άποψη εξαιρετική. Τις προάλλες συζητήθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή μια προσπάθεια της κυβέρνησης για άμεση πιλοτική εφαρμογή του. Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση έχει και λόγους κομματικής σκοπιμότητας να ασχοληθεί με το θέμα. Μου έκανε, όμως, αλγεινή εντύπωση πως δεν βρέθηκε ένας από την αντιπολίτευση, μαζί με την όποια κριτική του, να πει έστω και μια μικρή καλή κουβέντα για την πρωτοβουλία. Το θέμα είναι αναμφίβολα υπαρκτό, σοβαρό, ιδιαίτερα σύνθετο και ενδιαφέρει πάρα πολλές και όχι μόνο ευρωπαϊκές χώρες. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου και στο προσωπικό του, που με την, όπως εκ των υστέρων έμαθα, φοβερή χρηματοδότηση των 20.000 ευρώ(!) από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, ξεκίνησε να το κοιτάει. Η Ελλαδίτσα μας έχει κάθε λόγο και μπορεί κάλλιστα να αναπτύξει know-how στο αντικείμενο και να τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, σε κάτι ελληνικό και επί τέλους θετικό. Χρειάζεται μακροχρόνια διάθεση πολύ μεγαλύτερων πόρων στο θέμα.

Οσο για την επιβεβαίωση και σε αυτήν την περίπτωση της ποδοσφαιροποίησης της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, αυτή μόνο θλίψη προκαλεί… Προς Θεού, όμως, μη με παρεξηγήσετε: Δεν είχα, δεν έχω και ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσω καμιά συνάφεια με ό,τι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εκφράζουν.

Σακης Γαλιγαλης, Κέα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή