Επιδεινώνεται ο καιρός – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και αφρικανική σκόνη

Επιδεινώνεται ο καιρός – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και αφρικανική σκόνη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα κεντρικά, βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες από το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη σχεδόν την χώρα αναμένονται για αύριο, Πέμπτη.

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα ενισχυθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν καταιγίδες που σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η ορατότητα έως το πρωί, αλλά προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Παράλληλα, οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι πολύ αυξημένες κατά κύριο λόγο στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, και θα σημειωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία στα ηπειρώτικα θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά από 16 έως 28, στα νότια από 18 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 28, και στην Κρήτη από 18 έως 27.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το πρωί θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν λασποβροχές. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές οι οποίες από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν λασποβροχές. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή