«Κόβει» πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας η Deutsche Bank

«Κόβει» πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας η Deutsche Bank

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Deutsche Bank θα προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο κατά περισσότερους από 7.000 στην πρώτη σημαντική κίνηση από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο με στόχο τη μείωση του κόστους και την αποκατάσταση της κερδοφορίας της.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της σε όλο τον κόσμο αρκετά κάτω από τις 90.000 από τις 97.000 σήμερα, με το προσωπικό στις πωλήσεις μετοχών και τη μονάδα συναλλαγών να μειώνεται κατά 25%. Η πλειονότητα αυτών των θέσεων βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Ύστερα από μια ξαφνική διοικητική ανακατάταξη τον περασμένο μήνα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής και θα επικεντρωθεί εκ νέου στην Ευρώπη και στην εγχώρια αγορά της ύστερα από τρία συνεχή έτη ζημιών.

Η τράπεζα δεν έδωσε συγκεκριμένο νούμερο για τις περικοπές, αλλά πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε στο Reuters ότι στόχος είναι η περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή