ΝΔ για Eurogroup: Η κυβέρνηση να πει όλη την αλήθεια για μειώσεις στις συντάξεις και αφορολόγητο

ΝΔ για Eurogroup: Η κυβέρνηση να πει όλη την αλήθεια για μειώσεις στις συντάξεις και αφορολόγητο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η τεχνική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση, που επιβεβαιώθηκε στο σημερινό Eurogroup, αποδεικνύει τελικά ότι «το κρασί νέρωσε πολύ». Οι δεσμεύσεις της χώρας με ευθύνη της Κυβέρνησης παραμένουν βαριές για τα επόμενα χρόνια και η εποπτεία αυξημένη και αυστηρή», επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, ζητώντας από την κυβέρνηση «να πει όλη την αλήθεια στους πολίτες για τις μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου».

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει: «Επιβεβαιώνεται η υλοποίηση των ήδη ψηφισμένων από την Κυβέρνηση μειώσεων συντάξεων από το 2019 και του αφορολόγητου ορίου από το 2020, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο η τελευταία μείωση να έρθει χρονικά νωρίτερα.

Επαναλαμβάνεται η δέσμευση της Κυβέρνησης για επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, της τάξεως του 3,5% του Α.Ε.Π. για μία πενταετία.

Αναδεικνύεται η δέσμευση συνεπούς υλοποίησης συμφωνημένων πολιτικών για πολλά χρόνια, αποδεικνύοντας έτσι ότι η «καθαρή έξοδος» από τα προγράμματα είναι μία ακόμη κυβερνητική αυταπάτη.

Διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ στα σημερινά επίπεδα, επιβάλλεται η κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. και στα υπόλοιπα νησιά και ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάργησης του ΕΚΑΣ.

Όσο για τις αναγκαίες ρυθμίσεις για το χρέος, για μία ακόμη φορά αναβάλλονται.  

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πει όλη την αλήθεια στους πολίτες για τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου που μόνη της ψήφισε και έρχονται σε λίγους μήνες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή