Παυλόπουλος: Η υπεράσπιση της Αξίας του Ανθρώπου δεν είναι απλή διακήρυξη

Παυλόπουλος: Η υπεράσπιση της Αξίας του Ανθρώπου δεν είναι απλή διακήρυξη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε απόψε τον νέο ξενώνα «Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού» του Συλλόγου «Πνοή Αγάπης», επισημαίνοντας ότι η υπεράσπιση της Αξίας του Ανθρώπου δεν είναι απλή διακήρυξη. Είναι η στήριξη του Ανθρώπου στις πιο δύσκολες στιγμές του και ευχήθηκε η Πολιτεία σύντομα να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ρόλο της.

Παυλόπουλος: Η υπεράσπιση της Αξίας του Ανθρώπου δεν είναι απλή διακήρυξη-1

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο «Πνοή Αγάπης» -την πρόεδρό του, στο Διοικητικό Συμβούλιο- κυρίως δε την μεγάλη δωρήτρια, την κυρία Ελισάβετ Φωτεινέλη-Κριτικού, διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος προσωπικά θα είναι πάντα κοντά τους, και ζήτησε ένα μεγάλο συγνώμη, εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας, γιατί -όπως είπε- αυτοί οι άνθρωποι συμπληρώνουν ένα μεγάλο κενό, το οποίο αφήνει η Πολιτεία πίσω της, μην μπορώντας να στηρίξει το Κοινωνικό Κράτος και τον Άνθρωπο μέσα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Παυλόπουλος: Η υπεράσπιση της Αξίας του Ανθρώπου δεν είναι απλή διακήρυξη-2

Απευθυνόμενος στο ΔΣ του Συλλόγου και στην Δωρήτρια, τόνισε ότι πραγματώνουν μια από τις βασικότερες αρχές του Πολιτισμού μας, του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Μια από τις αρχές και τις αξίες, οι οποίες προέρχονται από την Χριστιανική Διδασκαλία. Γιατί είναι γνωστό ότι ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Πολιτισμός έχει εμπλουτισθεί, μέσα από την Χριστιανική Διδασκαλία, και με τις αρχές και τις αξίες της Αγάπης και της Αλληλεγγύης.

«Και η έννοια της Αλληλεγγύης μας οδηγεί, από το «Αγαπάτε Αλλήλους» ως την πληρέστερη μορφή Οικείωσης, που σημαίνει την ταύτιση του Ανθρώπου με τον Συνάνθρωπο, ιδίως τον Πάσχοντα, που είναι το «Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σε αυτόν», πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Παυλόπουλος: Η υπεράσπιση της Αξίας του Ανθρώπου δεν είναι απλή διακήρυξη-3

Υπογράμμισε, επίσης, ότι το να υπερασπίζεσαι την Αξία του Ανθρώπου δεν είναι απλή διακήρυξη. Είναι η στήριξη του Ανθρώπου στις πιο δύσκολες στιγμές του. Και η πορεία θεραπείας του καρκίνου είναι μία από αυτές. «Αυτό κάνετε, για αυτό είμαι εδώ να σας ευχαριστήσω. Γιατί προσφέρετε στον Άνθρωπο τη στιγμή της δοκιμασίας του τη δύναμη να αντισταθεί, να υπάρξει, να ελπίσει» επισήμανε.

Καταλήγοντας, ευχήθηκε η Πολιτεία μας, με την βοήθεια όλων και την συναίσθηση της ευθύνης όλων μας, το ταχύτερο δυνατόν να ξαναβρεί τον δρόμο της, ώστε αυτό που κάνετε εσείς να είναι απλώς και μόνο το συμπλήρωμα. Όχι, όμως, να είναι σχεδόν το παν, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα.

Παυλόπουλος: Η υπεράσπιση της Αξίας του Ανθρώπου δεν είναι απλή διακήρυξη-4

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή