Πιο ελαστικό πλαίσιο ποινών προτείνει στην ΕΠΟ η Σούπερ Λίγκα

Πιο ελαστικό πλαίσιο ποινών προτείνει στην ΕΠΟ η Σούπερ Λίγκα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συζητήσεις βρίσκονται η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα προκειμένου να παρουσιάσουν ένα πλήρως αναθεωρημένο και εκσυγχρονισμένο κανονιστικό πλαίσιο με στόχο την καλύτερη λειτουργία του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος. Πολλές από τις προτάσεις έχουν να κάνουν με όσα σημάδεψαν το φετινό πρωτάθλημα, όπως η μη τέλεση του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός λόγω του αντικειμένου που χτύπησε τον Γκαρσία, ο κίνδυνος αποβολής από το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών στον Βέμερ, και η ένοπλη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, η Σούπερ Λίγκα προτείνει:

• Στο άρθρο του πειθαρχικού με το οποίο τιμωρήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης με τριετή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, λόγω της εισβολής του στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, η υφιστάμενη ποινή χαρακτηρίζεται «υπερβολική» και προτείνονται η διαγραφή της δυνατότητας τιμωρίας της ομάδας και η μείωση της ποινής του πειθαρχικώς ελεγκτέου φυσικού προσώπου σε πρόστιμο έως 20.000 ευρώ (αντί για 100.000 ευρώ) και σε απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο έως έξι μήνες (αντί για τρία έως πέντε χρόνια).

• Οσον αφορά την πρόκληση «σωματικής βλάβης» προσώπου νομίμως ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο από αντικείμενο που πετάχτηκε από την εξέδρα (περίπτωση Γκαρσία στην Τούμπα), η Σούπερ Λίγκα προτείνει να εισαχθεί η διάκριση μεταξύ «σωματικής βλάβης» και «τραυματισμού», κάτι που δεν υπάρχει στον ισχύον πειθαρχικό κώδικα, στον οποίο κάθε «σωματική βλάβη» –ακόμα και η πλέον ελαφρά, όπως στην περίπτωση του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού– οδηγεί σε διακοπή του αγώνα, τιμωρία έδρας και αναλόγως αφαίρεση βαθμών.

Η δε ΕΠΣ Αθηνών προτείνει να μην αποτελεί λόγο μη έναρξης ή συνέχισης ενός αγώνα, ο τυχόν τραυματισμός προπονητή ομάδας από μεμονωμένη ρίψη αντικειμένου. Καθήκοντα προπονητή, θα μπορεί να ασκεί ο βοηθός προπονητή. Το ίδιο θα ισχύει και για την περίπτωση τραυματισμού φυσικού προσώπου, που αναγράφεται στο φύλλο αγώνα.

• Για περιπτώσεις όπως των διαιτητών Αρετόπουλου και Κομίνη, που κλήθηκαν να παράσχουν πρόσθετες εξηγήσεις, πέρα από όσα ανέφεραν στο φύλλο αγώνα, των αγώνων ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, αντίστοιχα, ώστε να διαφωτίσουν τα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου, αλλά δεν προσήλθαν αυτοπροσώπως, προτείνεται, σε κάθε περίπτωση που δεν τελείται ή διακόπτεται αγώνας, ο διαιτητής να αναφέρει ρητά στο φύλλο αγώνα αν τούτο συνέβη χωρίς υπαιτιότητα ή με υπαιτιότητα των ομάδων ή μιας εξ αυτών, ώστε να είναι ευχερέστερη η εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων.

• Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ΠΑΕ σε ποδοσφαιριστές ζητείται η κατάργηση της ποινής της αποβολής από το πρωτάθλημα σε ΠΑΕ που τους αφαιρούνται συνολικά εννέα βαθμοί και προτείνεται να αφαιρούνται αρχικά τρεις βαθμοί και σε περίπτωση που παρά την αφαίρεση η ομάδα δεν συμμορφωθεί, να αφαιρούνται διαδοχικά σε διάστημα ενός μήνα έως τρεις βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή