ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Παυλόπουλος Προκόπης

Για την Ιερή Ημέρα Μνήμης που «μας υπενθυμίζει, στο διηνεκές τη θυσία του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στον βωμό της Ιστορίας και της Ελευθερίας και την απαράμιλλη συμβολή του Βυζαντίου και του Βυζαντινού Πολιτισμού στην διαμόρφωση του κοινού μας σύγχρονου Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τις εκδηλώσεις «Παλαιολόγεια 2018» στον Μυστρά.

«Το Βυζάντιο -το οποίο όχι μόνο δεν είναι μέρος του Μεσαίωνα αλλά, ο αντίποδάς του, κυριολεκτικώς- αφενός συντήρησε τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αρχαίας Ελλάδας και της Αρχαίας Ρώμης και, αφετέρου, μέσω της Χριστιανικής Διδασκαλίας και Παράδοσης, την εμπλούτισε με θεμελιώδεις αρχές και αξίες, οι οποίες σήμερα συνιστούν πραγματικές αντηρίδες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Πρόκειται για τις αρχές και τις αξίες του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Ειρήνης και της Δικαιοσύνης, μ’ έμφαση στον άξονα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Είναι δε ιδίως αυτές οι αρχές και αξίες, οι οποίες δίνουν στην Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τα εφόδια για να διαδραματίσει τον πλανητικό ρόλο που της αναλογεί και που της αρμόζει, μέσα στους ταραγμένους καιρούς μας όπου κρίνεται το μέλλον του Ανθρώπου και της Ανθρωπότητας εν γένει» συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έδωσε το "παρών" και στα εγκαίνια του Mystras Grand Palace Resort.

Πηγή φωτογραφιών: report24.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ