Αποχώρηση «βόμβα» Ζιντάν από τη Ρεάλ

Αποχώρηση «βόμβα» Ζιντάν από τη Ρεάλ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκ στο ισπανικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο προκάλεσε η χθεσινή, ξαφνική αποχώρηση του Ζινεντίν Ζιντάν από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση και τρίτου συνεχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ από τη «βασίλισσα».

Ο Γαλλοαλγερινός προπονητής είχε καλέσει χθες το μεσημέρι τους εκπροσώπους του Τύπου για μια συνέντευξη, φαινομενικά, ρουτίνας, αλλά μόνο τέτοια δεν αποδείχθηκε, καθώς ανακοίνωσε στους έκπληκτους δημοσιογράφους ότι θεωρεί πως ένας κύκλος έκλεισε για αυτόν και τη Ρεάλ και είναι καιρός να προχωρήσουν και οι δύο με άλλες επιλογές. «Η ομάδα έχει ανάγκη μια αλλαγή ώστε να συνεχίσει να νικά», δήλωσε. Ο κ. Ζιντάν συμπλήρωσε μόλις δυόμισι χρόνια στον πάγκο του Σαντιάγο Μπερναμπέου, και κανείς, ούτε και οι καλά πληροφορημένες εφημερίδες της Μαδρίτης, δεν είχε καν υπονοήσει ότι ο 46χρονος προπονητής μπορεί να άφηνε την ομάδα όπου λατρεύεται και έχει σημειώσει αυτό το απίστευτο ρεκόρ των τριών Τσάμπιονς Λιγκ στη σειρά.

Χθες το βράδυ, ο ισπανικός Τύπος έβριθε εκτιμήσεων για το κίνητρο του κ. Ζιντάν, και τον πιθανό του διάδοχο. Κάποια ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο «Ζιζού» ήξερε πότε να φύγει, αφού εδώ ήταν πιθανότατα το απόγειο της καριέρας του στη Ρεάλ, ενώ υπάρχει και το σενάριο της προσέλκυσής του από την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι επικρατέστεροι να τον διαδεχθούν είναι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και τα γραφεία στοιχημάτων, οι Μαουρίσιο Ποκετίνο, Αρσέν Βενγκέρ, Γιόαχιμ Λεβ, Αντόνιο Κόντε, αλλά και ο Γούτι, προπονητής στην ομάδα νέων. «Μια τραγωδία για τη Ρεάλ Μαδρίτης», ανέφερε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Marca. Παράλληλα, έρχεται στην επιφάνεια και η συνήθης παθογένεια των αποδυτηρίων της Ρεάλ, καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ως άνθρωπος αρχών, υπήρχαν πράγματα που δεν μπορούσε να αντέξει…». Ο Τύπος ανέφερε ακόμη τη δυσάρεστη έκπληξη του Κριστιάνο Ρονάλντο ακούγοντας την είδηση. «Αισθάνομαι μονάχα περηφάνια που ήμουν παίκτης σου. Προπονητή μου, σε ευχαριστώ για όλα», ανέφερε σε θερμότατη ανάρτησή του ο Πορτογάλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή