ΚΟΣΜΟΣ

Υπό κράτηση ο Ουκρανός που φέρεται ότι ενεπλάκη στο σχέδιο δολοφονίας του Ρώσου δημοσιογράφου

Στη φωτογραφία, ο Borys Herman, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές της Ουκρανίας εμπλέκεται στο σχέδιο δολοφονίας του Ρώσου δημοσιογράφου, Αρκάντι Μπάμπτσενκο, παρακολουθεί την ακροαματική διαδικασία στο Κίεβο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ουκρανία, Ρωσία

Δικαστήριο διέταξε την κράτηση για τουλάχιστον δύο μήνες του Ουκρανού πολίτη, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη και φέρεται να οργάνωσε τη συνωμοσία για τη δολοφονία του Ρώσου δημοσιογράφου Αρκάντι Μπάμπτσενκο.

Ο Borys Herman, διευθυντής μιας ουκρανογερμανικής εταιρείας κατασκευής όπλων, εμφανίστηκε στο δικαστήριο και αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του, ενώ τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε συνωμοσία για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και ότι εκείνος έδρασε προς το συμφέρον της Ουκρανίας.

Ο συλληφθείς εξήγησε ότι επικοινώνησε μαζί του κάποιος που είχε σχέση με το Κρεμλίνο και τον ενημέρωσε για το σχέδιο δολοφονίας του Μπάμπτσενκο. Ο Herman, όμως, ενημέρωσε τις ουκρανικές αρχές και συνεργάστηκε στην επιχείρηση μαζί τους.

«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι δεν θα γινόταν καμία δολοφονία», τόνισε στο δικαστήριο. «Έγινε μόνο για το καλό της Ουκρανίας», πρόσθεσε. 

Οι εισαγγελείς από την πλευρά τους δήλωσαν ότι έχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Herman έλαβε περισσότερα από 15.000 δολάρια για πληρώσει κάποιον να σκοτώσει τον Μπάμπτσενκο.

Οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μέσω μιας σειράς στοχευμένων δολοφονιών. Το Κρεμλίνο απέρριψε χθες τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τες «απόγειο κυνισμού», ενώ λίγο μετά την αποκάλυψη στην κρατική τηλεόραση ότι ο Ρώσος δημοσιογράφος είναι ζωντανός, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η εν λόγω ενέργεια είχε σκοπό την προπαγάνδα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ