ΗΠΑ: Συστάσεις να μην απολυθεί ο Σέσιονς

ΗΠΑ: Συστάσεις να μην απολυθεί ο Σέσιονς

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Να μην απολύσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς συμβούλευσε τον πρόεδρο Τραμπ ο νομικός του σύμβουλος και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζιουλιάνι. Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έχει οργισθεί με την απόφαση του Σέσιονς να μη συμμετάσχει στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμειξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016. Η οργή του Τραμπ δεν μοιάζει, όμως, να περιορίζεται, όπως φάνηκε από μήνυμα του προέδρου την Τετάρτη στο Twitter, όπου ο Τραμπ ανέφερε ότι μετάνιωσε που διόρισε τον Σέσιονς στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επίσκεψη Καρντάσιαν

Στο μεταξύ, τον Λευκό Οίκο και τον πρόεδρο Τραμπ επισκέφθηκε η αστέρας των εκπομπών ριάλιτι στις ΗΠΑ Κιμ Καρντάσιαν. Η επίσκεψη της Καρντάσιαν έγινε με αφορμή την εκστρατεία της για απονομή χάριτος στην 63χρονη Αλίς Μαρί Τζόνσον, η οποία έχει καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για εμπόριο κοκαΐνης. Η Τζόνσον καταδικάσθηκε το 1997, αλλά, σε αντίθεση με ό,τι της προσήψε το κατηγορητήριο, ουδέποτε υπήρξε αρχηγός σπείρας διακίνησης ναρκωτικών, αλλά απλό μέλος της. Τις αιτήσεις χάριτος της Τζόνσον έχουν απορρίψει, εκτός από τα ομοσπονδιακά δικαστήρια, οι πρόεδροι Κλίντον, Μπους και Ομπάμα. Για την εξοντωτική ποινή της Τζόνσον (ισόβια χωρίς πιθανότητα αποφυλάκισης) ευθύνεται η νομοθεσία της προεδρίας Ρέιγκαν, η οποία επέβαλε τον κανόνα υποχρεωτικής επιβολής ισοβίων δεσμών για κατηγορουμένους που έχουν ήδη καταδικασθεί για δύο κακουργήματα.

Τα σενάρια που την ήθελαν να έχει ασθενήσει ή να έχει χωρίσει από κλίνης με τον πρόεδρο Τραμπ διέλυσε χθες με μήνυμά της στο Twitter η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ. «Τα μέσα ενημέρωσης εργάζονται υπερωριακά και αναρωτιούνται πού βρίσκομαι και τι κάνω. Είμαι εδώ, στον Λευκό Οίκο με την οικογένειά μου, νιώθω περίφημα και εργάζομαι σκληρά για λογαριασμό των παιδιών και του αμερικανικού λαού», έγραψε η Μελάνια Τραμπ. Η κ. Τραμπ δεν είχε πραγματοποιήσει δημόσια εμφάνιση από τις 10 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν από τη νοσηλεία της για αφαίρεση καλοήθους όγκου στο νεφρό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή