80 χρoνια πριν… 1-6-1938

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΥ: Εις ανακοίνωσίν του […] ο Αμερικανός επιστήμων δρ Χάρρυ Πλοτζ, διευθυντής του εργαστηρίου Παστέρ των Παρισίων, ανήγγειλεν ότι ανεκάλυψε το μικρόβιον το οποίον προκαλεί την ιλαράν. Η ασθένεια αυτή, κατά τον δρα Πλοτζ, προκαλείται από ένα διηθητόν ιόν, ένα μικρόβιον τόσον μικρόν ώστε δεν είναι ορατόν και διά του ισχυροτέρου μικροσκοπίου. […] Πιστεύει δε ότι θα καταστή δυνατή η παρασκευή ορρού ο οποίος θα προλαμβάνη την ιλαράν επί των ανθρώπων […].

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΧΕΙΡ: Οι [γαλλικοί] διπλωματικοί κύκλοι τονίζουν ότι όπισθεν του Χενλάιν [ηγέτη των Σουδητών Γερμανών στην Τσεχοσλοβακία] εξακολουθεί να παραμένει πάντοτε η χειρ της Γερμανίας. […] Επίσης η αξίωσις περί κατασκευής οδών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών προς την Γερμανίαν αποβλέπει να εξουδετερώση την μακράν προσπάθειαν της τσεχοσλοβακικής πολιτικής όπως απαλλαγή οικονομικώς της Γερμανίας.

ΟΙ «ΒΙΤΡΙΝΕΣ» ΤΩΝ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΩΝ: Εντός ενός μηνός πρέπει να αφαιρεθούν τα σφάγια τα τόσον αντιαισθητικώς και τα μέγιστα ανθυγιεινώς εκτιθέμενα έξωθι των κρεοπωλείων, διά να τοποθετηθούν μέσα εις προθήκας ή μέσα εις ψυγεία […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή