Δικογραφία σε βάρος μελών του ΕΣΡ για την εκπομπή «Game of Love»

Δικογραφία σε βάρος μελών του ΕΣΡ για την εκπομπή «Game of Love»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δικογραφία σε βάρος τους σχετικά με «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος παραβ. Άρθρου 259ΠΚ από κοινού και κατ' εξακολούθηση» ενημερώθηκαν σήμερα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τα οποία συνεδρίαζαν για να λάβουν απόφαση σχετικά με το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Game of Love» του ΑΝΤ1, που ελέγχεται για την ποιότητά του.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΣΡ, «τα μέλη του κλήθηκαν από τον πταισματοδίκη του 17ου Προανακριτικού Τμήματος Αθηνών να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί εις βάρος τους αυτεπαγγέλτως για «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος παραβ. 'Αρθρου 259ΠΚ από κοινού και κατ' εξακολούθηση και να εξετασθούν ανωμοτί».

Η κλήση παρεδόθη στα μέλη του Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης διάσκεψης για τη μελέτη του υπομνήματος και λήψη απόφασης σχετικά με την υπόθεση του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού Ant1 «Game of Love».

Το Συμβούλιο, κατόπιν αυτού, υποχρεώθηκε να διακόψει τη διάσκεψη και να μην προχωρήσει στην ψηφοφορία σχετικά με τις κυρώσεις που τυχόν θα επιβάλλονταν, δεδομένου ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ήταν εύκολο να προσβληθεί ως ληφθείσα υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διώξεως.

Κύκλοι του Συμβουλίου εξέφραζαν την έκπληξή τους από την εισαγγελική ενέργεια, η οποία είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να μη ληφθεί απόφαση για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, που ελεγχόταν για την ποιότητά του».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «τα μέλη του Συμβουλίου εξουσιοδότησαν ιδιώτη δικηγόρο να αναλάβει την υπεράσπισή τους».

Έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στα μέλη του ΕΣΡ για την εισαγγελική παρέμβαση

Έντονες είναι οι αντιδράσεις ανάμεσα στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από τη δικογραφία που κατατέθηκε σε βάρος τους τη στιγμή που συνεδρίαζαν για να λάβουν απόφαση σχετικά με την εκπομπή «Game of Love» του ΑΝΤ1.

Στη συγκεκριμένη φάση συζητείται έντονα το κατά πόσο τα υπό δίωξη μέλη νομιμοποιούνται να συνεχίσουν να ασκούν γενικώς τα καθήκοντά τους (σ.σ. για όσο διαρκεί η δίωξη).

Σύμφωνα με κύκλους του ΕΣΡ, η άσκηση δίωξης κατά των μελών της Αρχής, ουσιαστικά, παραλύει τη λειτουργία της, δεδομένου ότι λειτουργεί χωρίς αναπληρωματικά μέλη τα οποία θα μπορούσαν -ενδεχομένως- να αναλάβουν την εξέταση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ως εκ τούτου, το ζήτημα λήψης απόφασης για τη συγκεκριμένη εκπομπή θα παραμείνει εκκρεμές μέχρι το τέλος της ποινικής διαδικασίας.

Το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολήσει εκτάκτως την Ολομέλεια του ΕΣΡ, την προσεχή Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018.

Η Ολομέλεια αναμένεται να ασχοληθεί με θέματα αδειοδότησης των καναλιών, ενώ έχουν κληθεί και οι προσωρινοί αδειούχοι, καθώς και η αποκλεισθείσα εταιρεία, η οποία εστράφη με προδικαστική προσφυγή εναντίον της απόφασης του ΕΣΡ για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή